Menu Zoek

Tip: oude belastinggegevens inzien

belastingdienst

Soms is het handig om oude belastinggegevens te kunnen inzien. Via de dienst Mijn Belastingdienst hebt u altijd toegang tot persoonsgebonden informatie van de fiscus.

Soms hebt u gegevens uit een eerdere belastingaangifte nodig. Als u bijvoorbeeld zorg- of huurtoeslag aanvraagt, moet u een belastbaar inkomen opgeven. Hebt u uw administratie even niet bij de hand? Log dan in op Mijn Belastingdienst en bekijk uw belastinggegevens uit voorgaande jaren.

DigiD
Om uw oude belastinggegevens te openen, hebt u een DigiD-account nodig. Weet u niet wat DigiD is of wilt u deze elektronische handtekening aanvragen? Lees dan eerst het artikel 'DigiD, het digitale identiteitsbewijs'.

Inloggen Mijn Belastingdienst
Mijn Belastingdienst is uw persoonlijke pagina bij de Belastingdienst. Log als volgt in bij Mijn Belastingdienst:

 • Bezoek met een browser de website van Mijn Belastingdienst.
 • Klik op Inloggen.
 • Klik op Inloggen met DigiD.
 • Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw DigiD-account in.
 • Klik op Inloggen.

Belastinggegevens openen
Op de beginpagina van Mijn Belastingdienst staan mogelijk hier enkele mededelingen over bepaalde aanslagen. U kunt belastinggegevens over voorgaande jaren inzien.

 • Klik op Inkomstenbelasting.
 • Klik aan de linkerkant op het belastingjaar waarover u informatie wilt opvragen, bijvoorbeeld Belastingjaar 2015.

Welke informatie er beschikbaar is, kan per belastingplichtige verschillend zijn. Onderaan vindt u in ieder geval het belastbaar inkomen over het gekozen belastingjaar. Mogelijk kunt u ook een pdf-bestand met een kopie van uw ingediende belastingaangifte downloaden.

Bekijk welke belastinggegevens er voor u beschikbaar zijn.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.