SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: oude belastinggegevens inzien

belastingdienst

Soms is het handig om oude belastinggegevens te kunnen inzien. Via de dienst Mijn Belastingdienst hebt u altijd toegang tot persoonsgebonden informatie van de fiscus.

Soms hebt u gegevens uit een eerdere belastingaangifte nodig. Als u bijvoorbeeld zorg- of huurtoeslag aanvraagt, moet u een belastbaar inkomen opgeven. Hebt u uw administratie even niet bij de hand? Log dan in op Mijn Belastingdienst en bekijk uw belastinggegevens uit voorgaande jaren.

DigiD
Om uw oude belastinggegevens te openen, hebt u een DigiD-account nodig. Weet u niet wat DigiD is of wilt u deze elektronische handtekening aanvragen? Lees dan eerst het artikel 'DigiD, het digitale identiteitsbewijs'.

Inloggen Mijn Belastingdienst
Mijn Belastingdienst is uw persoonlijke pagina bij de Belastingdienst. Log als volgt in bij Mijn Belastingdienst:

  • Bezoek met een browser de website van Mijn Belastingdienst.
  • Klik op Inloggen.
  • Klik op Inloggen met DigiD.
  • Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw DigiD-account in.
  • Klik op Inloggen.

Belastinggegevens openen
Op de beginpagina van Mijn Belastingdienst staan mogelijk hier enkele mededelingen over bepaalde aanslagen. U kunt belastinggegevens over voorgaande jaren inzien.

  • Klik op Inkomstenbelasting.
  • Klik aan de linkerkant op het belastingjaar waarover u informatie wilt opvragen, bijvoorbeeld Belastingjaar 2015.

Welke informatie er beschikbaar is, kan per belastingplichtige verschillend zijn. Onderaan vindt u in ieder geval het belastbaar inkomen over het gekozen belastingjaar. Mogelijk kunt u ook een pdf-bestand met een kopie van uw ingediende belastingaangifte downloaden.

Bekijk welke belastinggegevens er voor u beschikbaar zijn.

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.