SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Pages gratis downloaden

210515_Tip_Pages_downloaden Uitgebreide functies voor tekstverwerken vindt u op de Mac in het programma Pages. Hebt u het niet? Het kan zijn dat u het toch gratis kunt downloaden.

Lange tijd was Teksteditor het enige gratis tekstverwerkingsprogramma voor op de Mac. Dit staat standaard geïnstalleerd. Maar wilt u een uitgebreid document maken met bijvoorbeeld afbeeldingen en een inhoudsopgave, dan biedt het programma Pages uitkomst.

Op nieuwere Mac-computers vindt u Pages standaard tussen alle programma's. Klik op Finder > Programma's. Staat het niet op uw computer dan downloadt u het programma gratis via de App Store. 

Download Pages als volgt:

  • Klik in het Dock op het pictogram van de App Store. Vindt u het hier niet, klik dan op Finder > Programma's > App Store.
  • Klik rechtsboven in de zoekbalk.
  • Typ 'Pages' (zonder aanhalingstekens).
  • Druk op Enter.
  • De zoekresultaten verschijnen met als eerste resultaat het programma Pages.
  • Klik op Download en vervolgens op Installeer app.
  • Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en klik op Log in.
  • De tekst op de knop verandert in 'Installatie'  en wanneer de installatie klaar is, verandert de tekst in 'Open'. Klik hierop om het programma direct te openen.

Open het programma in het vervolg via Finder > Programma's > Pages.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.