Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 juli 2023

Pages gratis downloaden

210515_tip_pages_downloaden(1)

Uitgebreide functies voor tekstverwerken vindt u op de Mac in het programma Pages. Hebt u het niet? Het kan zijn dat u het toch gratis kunt downloaden.

Lange tijd was Teksteditor het enige gratis tekstverwerkingsprogramma voor op de Mac. Dit staat standaard geïnstalleerd. Maar wilt u een uitgebreid document maken met bijvoorbeeld afbeeldingen en een inhoudsopgave, dan biedt het programma Pages uitkomst.

Op nieuwere Mac-computers vindt u Pages standaard tussen alle programma's. Klik op Finder > Apps (macOS 10.15 Catalina of hoger) of Programma's (macOS 10.14 Mojave of lager).

Staat het niet op uw computer dan downloadt u het programma gratis via de App Store (voor macOS 10.14 of hoger).

Download Pages als volgt:

  • Klik in het Dock op het pictogram van de App Store. Vindt u het hier niet, klik dan op Finder > Apps of Programma's > App Store.
  • Klik in de zoekbalk.
  • Typ 'Pages' (zonder aanhalingstekens).
  • Druk op Enter.
  • De zoekresultaten verschijnen met als eerste resultaat het programma Pages.
  • Klik op Download en vervolgens op Installeer of Installeer app.
  • Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en klik op Log in.
  • De tekst op de knop verandert in 'Installatie' en wanneer de installatie klaar is, verandert de tekst in 'Open'. Klik hierop om het programma direct te openen.

Open het programma in het vervolg via Finder > Apps of Programma's > Pages.
Let op, in sommige gevallen kan de Mac te oud zijn om goed met een nieuwe versie van Pages om te gaan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.