SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: privébericht sturen op Facebook

210717_Facebook_privebericht Iets persoonlijks delen met een Facebookvriend? Doe dat via een privébericht. Zit diegene op dat moment ook op Facebook, dan kunt u direct chatten.

Veel van uw activiteiten op Facebook zijn door een groot deel van uw Facebookvrienden te bekijken. Maar u kunt een van uw vrienden ook een privébericht sturen als u niet wilt dat anderen meelezen. Handig voor de dingen die u echt persoonlijk wilt houden.

  • Ga naar Facebook en log in met uw inloggegevens. 
  • Ga naar de pagina van de vriend die u een privébericht wilt sturen. Het snelst doet u dat door boven in de zoekbalk (waar staat 'Zoeken op Facebook') de naam van de vriend te typen. Druk vervolgens op de Enter-toets en klik de juiste persoon aan.
  • Klik voor een privébericht op Chatbericht. Deze optie staat rechts van de profielfoto, in het vlak met de zogenaamde omslagfoto.  
  • Er verschijnt een venster rechtsonder in beeld. Dit is het chatvenster. Typ hierin uw privébericht.
  • Verstuur het bericht met een druk op de Enter-toets op uw toetsenbord. Zit de ander ook op Facebook, dan kan diegene direct reageren. U bent dan aan het chatten. Het bericht kan ook later worden beantwoord.
  • Krijgt u bericht terug, dan opent het chatvenster onderin (als u de chatfunctie aan hebt staan) of u krijgt een melding. Bij het tekstballonnetje bovenin ziet u dan een cijfer in een rood blokje 08062017_FB7  . Klik daarop.
  • U ziet de personen met wie u privéberichten hebt uitgewisseld. Bovenaan staat diegene van wie u als laatst een bericht hebt ontvangen. Klik de persoon aan en het venster opent waarin u een bericht terugstuurt. 
Video
Bekijk de stappen ook in de video.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.