SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: privébericht sturen op Facebook

210717_Facebook_privebericht Iets persoonlijks delen met een Facebookvriend? Doe dat via een privébericht. Zit diegene op dat moment ook op Facebook, dan kunt u direct chatten.

Veel van uw activiteiten op Facebook zijn door een groot deel van uw Facebookvrienden te bekijken. Maar u kunt een van uw vrienden ook een privébericht sturen als u niet wilt dat anderen meelezen. Handig voor de dingen die u echt persoonlijk wilt houden.

 • Ga naar Facebook en log in met uw inloggegevens. 
 • Ga naar de pagina van de vriend die u een privébericht wilt sturen. Het snelst doet u dat door boven in de zoekbalk (waar staat 'Zoeken op Facebook') de naam van de vriend te typen. Druk vervolgens op de Enter-toets en klik de juiste persoon aan.
 • Klik voor een privébericht op Chatbericht. Deze optie staat rechts van de profielfoto, in het vlak met de zogenaamde omslagfoto.  
 • Er verschijnt een venster rechtsonder in beeld. Dit is het chatvenster. Typ hierin uw privébericht.
 • Verstuur het bericht met een druk op de Enter-toets op uw toetsenbord. Zit de ander ook op Facebook, dan kan diegene direct reageren. U bent dan aan het chatten. Het bericht kan ook later worden beantwoord.
 • Krijgt u bericht terug, dan opent het chatvenster onderin (als u de chatfunctie aan hebt staan) of u krijgt een melding. Bij het tekstballonnetje bovenin ziet u dan een cijfer in een rood blokje 08062017_FB7  . Klik daarop.
 • U ziet de personen met wie u privéberichten hebt uitgewisseld. Bovenaan staat diegene van wie u als laatst een bericht hebt ontvangen. Klik de persoon aan en het venster opent waarin u een bericht terugstuurt. 
Video
Bekijk de stappen ook in de video.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.