Menu Zoek

Privébericht sturen op Facebook

210717_facebook_privebericht Iets persoonlijks delen met een Facebookvriend? Doe dat via een privébericht. Zit diegene op dat moment ook op Facebook, dan kunt u direct chatten.

Veel van uw activiteiten op Facebook zijn door een groot deel van uw Facebookvrienden te bekijken. Maar u kunt een van uw vrienden ook een privébericht sturen als u niet wilt dat anderen meelezen. Handig voor de dingen die u echt persoonlijk wilt houden.

 • Ga naar Facebook en log in met uw inloggegevens.
 • Ga naar de menubalk en klik op het tekstballonnetje.
 • Klik links op Nieuw chatbericht.
 • Een nieuw venster verschijnt waarin u bovenaan de naam van uw vriend kunt typen.
 • In de tekstbalk schrijft u uw bericht en vervolgens drukt u op de Enter-toets op het toetsenbord.
 • Krijgt u bericht terug, dan opent het chatvenster onderin (als u de chatfunctie aan hebt staan) of u krijgt een melding. Bij het tekstballonnetje bovenin ziet u dan een cijfer in een rood blokje 08062017_FB7 . Klik daarop.
 • U ziet de personen met wie u privéberichten hebt uitgewisseld. Bovenaan staat diegene van wie u als laatst een bericht hebt ontvangen. Klik de persoon aan en het venster opent waarin u een bericht terugstuurt.
Video
U kunt ook op een andere manier een chatbericht sturen. Bekijk daarvoor het onderstaande filmpje.


Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.