SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: programma toevoegen aan Startmenu Windows 10

1811-windows10-250

In het Startmenu van Windows 10 staan al aardig wat apps die u via een tegel direct kunt openen. Voeg toepassingen die u veel gebruikt, als tegel toe aan het Startmenu. Zo kunt u ze altijd snel starten.

In het Startmenu staan standaard wat tegels. Als u erop klikt, start het programma of de toepassing waar de tegel bij hoort. U breidt het aantal tegels in het Startmenu gemakkelijk uit.

 • Klik op de knop Starten.
 • Een overzicht van de programma's op de computer opent. Sommige programma's zijn in mapjes gebundeld. Klik met de rechtermuisknop op het programma dat u als tegel wilt toevoegen aan het Startmenu.
 • Klik in het snelmenu op Aan Start vastmaken.

Nu staat het programma als tegel in het Startmenu. Ook toepassingen die niet in het overzicht van met alle apps staan, kunt u toevoegen aan het Startmenu. Bijvoorbeeld het Configuratiescherm.

 • Klik onder in beeld op het pictogram van het vergrootglas.
 • Boven het vergrootglas verschijnt een venster met de tekst 'Zoeken in Windows'. Typ hierin uw zoekterm.
 • Tijdens het typen verschijnen er al zoeksuggesties. Klik onder 'Beste overeenkomst' met de rechtermuisknop op de gevonden toepassing.
 • Klik in het snelmenu op Aan Start vastmaken.

De toepassing wordt aan het Startmenu vastgemaakt.

Video
In onze video laten we zien hoe u een programma of toepassing vastmaakt aan het Startmenu.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.