SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: QuickType-toetsenbord op iPad gebruiken

121217_quicktypetoetsenbord_home

Typ met het QuickType-toetsenbord nóg sneller op de iPad. Met dit toetsenbord hebt u namelijk makkelijker toegang tot cijfers en symbolen.

Met de komst van iOS 11 heeft een nieuw QuickType-toetsenbord zijn intrede gedaan op de iPad. Hiermee probeert Apple het typen op de tablet makkelijker te maken. Cijfers en symbolen, zoals het uitroepteken en vraagteken, zijn voortaan sneller te typen.   

Bij oudere versies van het besturingssysteem van de iPad moest u voor het typen van cijfers en symbolen eerst overschakelen naar een ander scherm op het toetsenbord. Dat ging via de .?123-toets. Met het QuickType-toetsenbord is dit verleden tijd. Bij het nieuwe toetsenbord bevat iedere toets ook een extra cijfer of teken. Deze staat boven de primaire letter. 

 QuickType-toetsenbord

Om een van de cijfers of tekens te typen doet u het volgende:

  • Zorg dat het toetsenbord in beeld is.
  • Veeg over de toets van boven naar beneden om het secundaire cijfer of teken te activeren.
  • Haal uw vinger van het scherm.

Het cijfer of teken wordt ingevoegd.  

Vindt u dit lastig? U kunt nog steeds de .?1223-toets gebruiken voor het extra scherm met de cijfers en symbolen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.