SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Samsung Galaxy S beveiligen

tip_galaxy-beveiligenkopie Beveilig de Samsung Galaxy S met een wachtwoord. Zo kunnen anderen niet zomaar op uw telefoon.

Valt u telefoon in handen van iemand anders, dan wilt u niet dat diegene ermee aan de slag kan en toegang krijgt tot waardevolle gegevens. Stel een wachtwoord in. Alleen met het wachtwoord krijgt u dan toegang tot het apparaat. In deze tip leest u hoe u het wachtwoord instelt op de Samsung Galaxy S3, S4 en S5.

  • Tik rechtsonder op het Startscherm op Apps.
  • Tik op Instellingen. Veeg indien nodig eerst naar de pagina waar 'Instellingen' staat.
  • Tik op de Samsung Galaxy S3 en S4 op het tabblad Mijn Apparaat.
  • Tik op Vergrendelscherm.
  • Tik op Schermvergrendeling.
  • Tik op Wachtwoord.
  • Typ een wachtwoord van minimaal vier tekens. Dit wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Als u een hoofdletter wilt typen, tikt u op het naar boven wijzende pijltje en dan op de gewenste letter.
  • Tik op Doorgaan.
  • Typ het wachtwoord nogmaals ter bevestiging.
  • Tik op OK.

De smartphone is nu beveiligd door middel van een wachtwoord. Als u het apparaat uitzet of in de sluimerstand zet (met de aan/uit-knop aan de rechterzijde van de S5), hebt u daarna alleen toegang tot de smartphone met het wachtwoord.

Video wachtwoord instellen

Bekijk de stappen voor de Galaxy S5 en de Galaxy S4 op ons YouTube-kanaal.     

Simkaart beveiligen

Bij diefstal van het toestel kan eventueel de simkaart uit uw apparaat in een ander apparaat gestopt worden. Dan kan de kaart gebruikt worden, tenzij u ook de simkaart beveiligd met een code. Doe dit vooral. Hoe, dat leest u in het artikel ' Simkaartbeveiliging van uw smartphone'.

Cursus Samsung Galaxy S

Hebt u een Samsung Galaxy S6? Volg onze online cursus over deze smartphone.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.