Menu Zoek

Schermafbeelding maken van hele pagina (Android)

schermafbeelding maken android-smartphones Maak met een Samsung-apparaat een schermafbeelding van een hele pagina in plaats van het kleine deel dat u ziet op het scherm.

U leest of ziet vast weleens iets op internet wat u wilt delen met anderen of wilt opslaan. Het is dan handig om hiervan een schermafbeelding te maken. Zo'n schermafdruk is als het ware een foto van wat te zien is op het telefoon- of tabletscherm. Maar wat als bijvoorbeeld een artikel zo lang is dat het niet volledig zichtbaar is op het scherm? Dat is op Samsung-apparaten geen probleem; u kunt van een hele pagina een schermafbeelding maken. Dit gaat zo:

 • Open de pagina waarvan u een schermafbeelding wilt maken, zoals een artikel van SeniorWeb.
 • Druk twee seconden lang de Startknop en de aan-uitknop van het apparaat tegelijkertijd in.
 • U maakt zo een schermafdruk van een gedeelte van de pagina.
 • Met een Samsung-apparaat maakt u een afbeelding van een hele pagina als volgt. Tik hiervoor, direct na het maken van de schermafbeelding, linksonder op Scrollen door afbeelding of Meer vastleggen.
 • Er wordt iets naar beneden gescrold. Blijf tikken op Scrollen door afbeelding of Meer vastleggen totdat alles is vastgelegd.

De afdruk wordt automatisch opgeslagen en u vindt de afbeelding terug in de app 'Galerij'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.