SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Schermafbeelding maken van hele pagina (Android)

Schermafbeelding maken Android-smartphones Maak met een Samsung-apparaat een schermafbeelding van een hele pagina in plaats van het kleine deel dat u ziet op het scherm.

U leest of ziet vast weleens iets op internet wat u wilt delen met anderen of wilt opslaan. Het is dan handig om hiervan een schermafbeelding te maken. Zo'n schermafdruk is als het ware een foto van wat te zien is op het telefoon- of tabletscherm. Maar wat als bijvoorbeeld een artikel zo lang is dat het niet volledig zichtbaar is op het scherm? Dat is op Samsung-apparaten geen probleem; u kunt van een hele pagina een schermafbeelding maken. Dit gaat zo:

  • Open de pagina waarvan u een schermafbeelding wilt maken, zoals een artikel van SeniorWeb.
  • Druk twee seconden lang de Startknop en de aan-uitknop van het apparaat tegelijkertijd in. 
  • U maakt zo een schermafdruk van een gedeelte van de pagina. We willen een afbeelding maken van de hele pagina. Tik hiervoor, direct na het maken van de schermafbeelding, linksonder op Scrollen door afbeelding of Meer vastleggen.
  • Er wordt iets naar beneden gescrold. Blijf tikken op Scrollen door afbeelding of Meer vastleggen totdat alles is vastgelegd.

De afdruk wordt automatisch opgeslagen en u vindt 'm terug in de app 'Galerij'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.