SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: schermen en programma’s sluiten op Mac

041114_sluiten_home Bent u een Windows-computer gewend? Dan is het bij de Mac vast even zoeken naar dat ene knopje waarmee vensters en programma’s afgesloten kunnen worden.

Schermen en vensters op een Mac met macOS 10.12 Sierra of hoger sluit u af door op het rode rondje  Schermen sluiten in de linkerbovenhoek van het scherm te klikken. Zodra het scherm van een programma sluit, is het programma zelf echter nog niet afgesloten. Welke programma's nog open staan, kunt u zien op het Dock. Dat is de balk met pictogrammen van uw programma's onder aan het Bureaublad. Er staat een stipje onder het pictogram van de openstaande programma's.

Of u het programma nu wel geopend voor u hebt staan, of dat het programma geminimaliseerd is, u kunt het altijd als volgt sluiten:

  • Klik met uw rechtermuisknop op het pictogram van het programma op de Dock.
  • Klik op Stop.

Om een programma te sluiten wanneer het geopend voor u staat, kunt u ook gebruikmaken van de toetscombinatie Cmd+Q. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.