SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: screensaver instellen

28082014_screensaver Bij oude computermonitoren deed u er goed aan een screensaver (letterlijk schermredder) in te stellen. Als het beeld te lang stilstond, kon dat inbranden. Met de lcd-schermen van nu is dat gevaar geweken. Maar een screensaver instellen kan nog steeds op een Windows-pc.

Ook al is de screensaver niet meer nodig en alleen ter vermaak, u kunt het nog wel instellen. De schermredder is veranderd in een schermbeveiliger. U kunt namelijk ook instellen dat er opnieuw ingelogd moet worden om het scherm te ontgrendelen.

Zo stelt u het in:

  • Klik met de rechtermuisknop op een leeg plekje op het Bureaublad.
  • Klik op Aan persoonlijke voorkeur aanpassen > Schermbeveiliging. In Windows 10 klikt u op Aan persoonlijke voorkeur aanpassen > Vergrendelingsscherm > Instellingen voor schermbeveiliging.
  • In het uitklapmenu onder 'Schermbeveiliging' kunt u de gewenste optie selecteren. Opmerking: standaard staat hier '(Geen)'. In combinatie hiermee gaat het beeldscherm in de slaapstand en dit is dan ook het energiezuinigst.
  • Bij enkele opties kunt u klikken op Instellingen en de schermbeveiliger verder personaliseren. Hebt u bijvoorbeeld gekozen voor 'Foto's', dan kunt u bij 'Instellingen' aangeven welke map met foto's getoond moet worden.
  • Achter 'Wacht' stelt u in wanneer de schermbeveiliging aan moet gaan.
  • Zet een vinkje voor Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten als u wilt dat er moet worden ingelogd voordat de computer weer toegankelijk is.
  • Klik op OK om de instelling op te slaan. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.