SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: stop doorlopend afspelen op YouTube

171215_YouTube_stop-afspelen

Is een video op YouTube afgelopen, dan komt er direct een ander filmpje achteraan. Vindt u dit onhandig? U kunt er iets aan doen.

Wanneer u een video op YouTube bekijkt, heeft de site verschillende filmpjes klaarstaan die u misschien ook wel wilt zien. Is de video afgelopen, dan begint vrij snel automatisch de volgende te spelen. Maar waarschijnlijk wilt u alleen het filmpje van uw keuze bekijken. Schakel in dat geval de functie 'Autoplay' uit.

Autoplay uitschakelen

  • Klik in YouTube op de video van uw keuze om 'm af te spelen.
  • De video opent op een nieuwe pagina en speelt direct af. Rechts naast de video staat een lijst met andere video's klaar. YouTube denkt dat u hier ook wel in geïnteresseerd bent. Klik boven deze lijst op het blauwe vinkje achter 'Autoplay'.

De functie is nu uitgeschakeld. Als het filmpje afgelopen is, wordt er niet automatisch een nieuwe video afgespeeld. Hebt u YouTube gesloten, dan moet u de volgende keer dat u op YouTube komt 'Autoplay' opnieuw uitschakelen. 

Video
In onze video hieronder laten we zien hoe u de functie 'Autoplay' uitschakelt.

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.