SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: tabbladen Gmail uitschakelen

gmail_home Gmail sorteert de binnengekomen mail op tabbladen. Welke tabbladen u gebruikt, bepaalt u zelf. Vindt u het systeem onhandig? Schakel de tabbladen dan uit.

Als u inlogt op Gmail, gaat u meteen naar het Postvak IN. Boven uw mails ziet u de verschillende tabbladen waarop de berichten zijn gesorteerd. Zo staat er het tabblad 'Sociaal' en het tabblad 'Reclame'. Meldingen van Facebook en andere sociaal netwerken verschijnen bijvoorbeeld onder het tabblad 'Sociaal'. De berichten die niet in deze rubrieken vallen, staan op het tabblad 'Primair'. Daar komen doorgaans de belangrijke mails terecht.

In onze situatie willen we af van de tabbladen. We willen dat alle mails op hetzelfde tabblad komen te staan. Dat scheelt ons zoekwerk. Gmail biedt de optie om de meerdere tabbladen uit te schakelen en alleen het tabblad 'Primair' over te houden. De naam 'Primair' verdwijnt dan, die heeft geen functie meer. Zo pakt u dit aan:

  • Klik rechtsboven in Gmail op het tandwiel. Hiermee gaat u naar de instellingen.
  • Klik op Inbox configureren.
  • Het overzichtsvenster van de tabbladen verschijnt. Links staan alle beschikbare tabbladen. Een vinkje ervoor geeft aan of het tabblad ingeschakeld is. Wij gaan nu alle tabbladen behalve 'Primair' uitschakelen. Klik op de aangevinkte hokjes. De vinkjes verdwijnen.
  • Klik op Opslaan.

U ziet nu een Postvak IN zonder tabbladen. Daarin staan alle ontvangen mailtjes onder elkaar. Via de instellingen kunt u de tabbladen altijd weer inschakelen door de vinkjes terug te plaatsen bij de hokjes van de tabbladen.

Video

Wilt u zien hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan onze video.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.