Menu Zoek

Tip: tabbladen Gmail uitschakelen

gmail_home Gmail sorteert de binnengekomen mail op tabbladen. Welke tabbladen u gebruikt, bepaalt u zelf. Vindt u het systeem onhandig? Schakel de tabbladen dan uit.

Als u inlogt op Gmail, gaat u meteen naar het Postvak IN. Boven uw mails ziet u de verschillende tabbladen waarop de berichten zijn gesorteerd. Zo staat er het tabblad 'Sociaal' en het tabblad 'Reclame'. Meldingen van Facebook en andere sociaal netwerken verschijnen bijvoorbeeld onder het tabblad 'Sociaal'. De berichten die niet in deze rubrieken vallen, staan op het tabblad 'Primair'. Daar komen doorgaans de belangrijke mails terecht.

In onze situatie willen we af van de tabbladen. We willen dat alle mails op hetzelfde tabblad komen te staan. Dat scheelt ons zoekwerk. Gmail biedt de optie om de meerdere tabbladen uit te schakelen en alleen het tabblad 'Primair' over te houden. De naam 'Primair' verdwijnt dan, die heeft geen functie meer. Zo pakt u dit aan:

  • Klik rechtsboven in Gmail op het tandwiel. Hiermee gaat u naar de instellingen.
  • Klik op Inbox configureren.
  • Het overzichtsvenster van de tabbladen verschijnt. Links staan alle beschikbare tabbladen. Een vinkje ervoor geeft aan of het tabblad ingeschakeld is. Wij gaan nu alle tabbladen behalve 'Primair' uitschakelen. Klik op de aangevinkte hokjes. De vinkjes verdwijnen.
  • Klik op Opslaan.

U ziet nu een Postvak IN zonder tabbladen. Daarin staan alle ontvangen mailtjes onder elkaar. Via de instellingen kunt u de tabbladen altijd weer inschakelen door de vinkjes terug te plaatsen bij de hokjes van de tabbladen.

Video

Wilt u zien hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan onze video.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.