SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: tekstcorrecties in Word

testpapier

Wie in Word aan een document werkt, kan wijzigingen laten bijhouden. Handig wanneer meerdere mensen bij een tekst betrokken zijn.

Kijkt u weleens een brief, notulen of een andere tekst na van iemand anders? Dan kunt u veel plezier hebben van de mogelijkheid om wijzigingen in een Word-document bij te houden. Zo kan de schrijver van de tekst zien wat u hebt veranderd en kiezen of hij uw wijzigingen accepteert of niet. Ook kunt u als lezer opmerkingen invoegen.   

Wijzigingen bijhouden

 • Klik op het tabblad Controleren.
 • Klik onder 'Bijhouden' op Wijzigingen bijhouden.
  Wijzigingen-bijhouden

 Wanneer u nu in het document aan de slag gaat, gebeurt er het volgende: 

 • Tekst die u aanpast of verwijdert, wordt doorgehaald en in rood weergegeven.
 • Toegevoegde tekst komt in rood te staan.
 • Een verticale streep voor een zin geeft aan dat er iets veranderd is.

Wijzigingen accepteren of negeren
De volgende die het document onder ogen krijgt, kan de wijzigingen doorvoeren of afwijzen. Dat gaat als volgt: 

 • Klik op het tabblad Controleren.
 • Plaats de aanwijzer aan het begin van het document. Dus vóór het eerste woord.
 • Onder 'Wijzigingen' ziet u een aantal opties: 'Accepteren', 'Weigeren', 'Vorige' en 'Volgende'. Met die twee laatste knoppen beweegt u door de wijzigingen. Over het algemeen hebt u deze opties niet nodig als u start aan het begin van een document. Klik eenvoudigweg op Accepteren als u een wijziging wilt doorvoeren en op Weigeren als u een wijziging niet wilt. Word springt daarop zelf naar de volgende wijziging.
  Wijzigingen
 • Als alle wijzigingen verwerkt zijn geeft Word de melding 'Het document bevat geen opmerkingen of bijgehouden wijzigingen.' Klik op OK om de melding te sluiten.

Opmerking
Wilt u alle wijzigingen in een document in één keer accepteren? Dat kan ook. Klik op het kleine pijltje onder de knop 'Accepteren' en kies Alle wijzigingen accepteren. Op een vergelijkbare manier kunt u alle wijzigingen in een document negeren.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.