SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: toetsenbordinstelling wijzigen in Windows 10

190116_toetsenbordinstelling_w10_home

Ziet u in Windows 10 plotseling andere tekens op het scherm dan u intoetst op het toetsenbord? Dan is het verkeerde toetsenbord ingesteld.

 

Op de computer kunt u meerdere talen instellen. Bij elke taal hoort ook een gebruikelijk toetsenbord. Het kan echter gebeuren, door onder andere een toetscombinatie, dat u de instellingen van uw toetsenbord hebt aangepast. Het juiste toetsenbord staat dan niet meer geselecteerd bij uw taal. Daarom verschijnen er andere tekens op het scherm dan u intoetst op het toetsenbord.

Vervelend als het toetsenbord raar doet, maar gelukkig is dat euvel snel verholpen. Druk tegelijk op de toetsen Ctrl en Shift. Blijven de rare of vreemde tekens? Doe dan het volgende:

  • Klik op Starten.
  • Klik op Instellingen > Tijd en taal.
  • Klik in het overzicht aan de linkerkant op Regio en taal.
  • Onder 'Talen' staat als het goed is 'Nederlands'. Klik hierop en vervolgens op Opties.

    190116_toetsenbordinstelling_w10_1
  • Onder 'Toetsenbord' staan een of meer toetsenborden. Het juiste toetsenbord is 'Verenigde Staten (Internationaal) Qwerty'.
  • Staat dit toetsenbord er niet? Klik dan op Een toetsenbord toevoegen en klik vervolgens op het juiste toetsenbord.
  • Heb u twee toetsenborden staan? Verwijder de verkeerde, zodat alleen 'Verenigde Staten (Internationaal) Qwerty' er nog staat. Hierdoor wisselt u namelijk niet meer per ongeluk van toetsenbordinstelling. U verwijdert een verkeerd toetsenbord door erop te klikken en vervolgens op Verwijderen te klikken.  
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.