SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Touch ID gebruiken voor iTunes en App Store

tip2

Doe sneller aankopen in iTunes en de App Store met behulp van Touch ID. Door uw vingerafdruk te scannen hoeft u niet telkens opnieuw een wachtwoord in te voeren bij aankopen. 

Touch ID is de naam voor de vingerafdruksensor in Apple-apparaten. De sensor zit verstopt achter de Thuisknop. Als u Touch ID hebt ingesteld, scant de sensor uw vingerafdruk zodra u uw vinger op de Thuisknop legt. Ontgrendel vervolgens bijvoorbeeld snel uw apparaat met de vingerafdruk. Touch ID is te gebruiken op een iPhone 5s of hoger, iPad Pro, iPad Air 2, iPad (vijfde generatie) of iPad mini 3 of hoger.

Touch ID instellen
Eerst moet Touch ID ingesteld worden, anders is het niet te gebruiken. Misschien hebt u het al gedaan bij het instellen van de iPad of iPhone. Zo niet, dan kunt u dit alsnog doen. Hoe dit werkt beschrijven we in de tip 'Wat is Touch ID op iOS?' onder het kopje 'Instellen'.

Activeren en gebruiken voor iTunes en App Store
Naast het ontgrendelen van het apparaat, kunt u Touch ID ook gebruiken om aankopen in de iTunes Store en App Store goed te keuren. U hoeft dan niet telkens uw wachtwoord in te voeren, maar alleen uw vinger op de Thuisknop te leggen. Activeer deze optie zo:

  • Tik op de app Instellingen.
  • Scrol naar beneden en tik op Touch ID en toegangscode.
  • Typ uw toegangscode.
  • Zorg dat het schuifje achter 'iTunes en App Store' groen is. Tik op het schuifje als het wit is.
    Touch ID instellen
  • Typ uw wachtwoord en tik op OK.
  • Voortaan keurt u een aankoop goed met uw vingerafdruk. Als u iets aankoopt in de iTunes of App Store krijgt u een scherm te zien met 'Touch ID'. Leg dan uw vinger op de Thuisknop. De vingerafdruk wordt gescand en de aankoop goedgekeurd.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.