SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: veilig en gemakkelijk inloggen met iDIN

idin

IDIN gebruikt de iDEAL-methode om in te loggen. Handig én veilig.

Online identificatie op basis van gebruikersnaam en wachtwoord blijft lastig. Gebruikers moeten steeds opnieuw wachtwoorden bedenken en onthouden. Dus enerzijds is er het risico dat mensen kiezen voor gemakkelijk te onthouden wachtwoorden. Die daarom ook gemakkelijk te raden zijn. Anderzijds is er altijd de dreiging wachtwoorden kwijt te raken of te vergeten. Kortom: online identificatie moet beter, gemakkelijker en veiliger kunnen. 

Dat is beknopt de achtergrond van iDIN. Deze dienst pakt online identificatie anders aan. Niet voor niets lijkt de schrijfwijze 'iDIN' op die van 'iDEAL'. IDIN werkt op exact dezelfde manier als iDEAL. 

Hoe het werkt
IDIN gebruikt dezelfde identificatiemethode als uw bank voor het internetbankieren. Dus wie klant is bij ABN Amro, logt in met zijn rekeningnummer, pasnummer en een door de e.dentifier gegenereerde code. 

Veilig
Zeker voor wie al regelmatig internetbankiert zal iDIN een zegen zijn. Nooit meer inloggegevens onthouden. En iDIN is net zo veilig als iDEAL. 

Banken die iDIN aanbieden
IDIN wordt aangeboden door ABN AMRO Bank, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS bank en Triodos Bank. Wie internetbankiert bij deze banken, kan meteen gebruikmaken van iDIN. 

Waar iDIN gebruikt kan worden
Momenteel kan iDIN worden gebruikt bij Aangetekend Mailen, Aegon, Allianz, Ardanta, Belastingdienst, BKR, Florius, GoCredible, Interbank, Kedin, Mijn verzekeringen op een rij, Mobiel.nl, Nimbles, Ondertekenen.nl, ONVZ Zorgverzekeraar, OPR Bedrijfskrediet, Payper, Peaks, Stichting Online Betalen, ValidSign, Verloning.nl, ZYNYO. 

Demonstratiefilmpje
In het filmpje hieronder demonstreert Betaalvereniging Nederland hoe iDIN werkt.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.