Zoeken
Menu Zoek

Tip: veilig en gemakkelijk inloggen met iDIN

idin

iDIN gebruikt de iDEAL-methode om in te loggen. Handig én veilig.

Online identificatie op basis van gebruikersnaam en wachtwoord blijft lastig. Gebruikers moeten steeds opnieuw wachtwoorden bedenken en onthouden. Dus enerzijds is er het risico dat mensen kiezen voor gemakkelijk te onthouden wachtwoorden. Die daarom ook gemakkelijk te raden zijn. Anderzijds is er altijd de dreiging wachtwoorden kwijt te raken of te vergeten. Kortom: online identificatie moet beter, gemakkelijker en veiliger kunnen. 

Dat is beknopt de achtergrond van iDIN. Het is een nieuwe dienst die online identificatie anders aanpakt. Niet voor niets lijkt de schrijfwijze 'iDIN' op die van 'iDEAL'. iDIN ís iDEAL. Het werkt in elk geval op exact dezelfde manier. 

Hoe het werkt
iDIN gebruikt dezelfde identificatiemethode als uw bank voor het internetbankieren. Dus wie klant is bij ABN Amro, logt in met zijn rekeningnummer, pasnummer en een door de e.dentifier gegenereerde code. 

Veilig
Zeker voor wie al regelmatig internetbankiert zal iDIN een zegen zijn. Nooit meer inloggegevens onthouden. En iDIN is net zo veilig als iDEAL. 

Banken die iDIN aanbieden
iDIN wordt aangeboden door ABN AMRO Bank, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS bank en Triodos Bank. Wie internetbankiert bij deze banken, kan meteen gebruikmaken van iDIN. 

Waar iDIN gebruikt kan worden
Het is de bedoeling dat in de loop van 2017 meer sites iDIN gaan aanbieden. Denk daarbij aan instanties en overheidsinstellingen, maar ook aan webwinkels. Nu kunnen mensen bij de Belastingdienst inloggen via iDIN, maar ook bij Youfone, GoCredible, Interbank, Florius, Verloning.nl, Ondertekenen.nl, ZYNYO, ONVZ Zorgverzekeraar en Aangetekend Mailen. 

Demonstratiefilmpje
In het filmpje hieronder demonstreert Betaalvereniging Nederland hoe iDIN werkt.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.