SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: verloren iPad of iPhone terugvinden

011014_zoekmijniphone_home De iPad neemt u misschien wel overal mee naartoe. Maar wat als u het apparaat vergeet of verliest? Met de speciale functie ‘Zoek mijn iPad’ kunt u hem in mum van tijd terugvinden.

Het kwijtraken van een iPad of iPhone is natuurlijk verschrikkelijk. Het apparaatje staat bomvol persoonlijke informatie en u was vast al behoorlijk aan het gebruiksgemak gewend. Daarom heeft Apple de functie 'Zoek mijn iPad' (of 'Zoek mijn iPhone' als u een iPhone hebt) ontwikkeld waarmee u het apparaat kunt terugvinden. Als hij aanstaat en verbonden is met wifi, ziet u op een plattegrond waar uw apparaat zich bevindt. Denkt u dat uw iPad/iPhone in verkeerde handen is gevallen? Vergrendel hem dan ook op afstand of wis zelfs alle gegevens.

Deze functie werkt samen met iCloud. Om hiervan gebruik te maken hebt u een iCloud-account nodig. Lees in de tip 'iCloud-account aanmaken' hoe u dit doet. Daarnaast moet u eerst op uw apparaat de functie aanzetten. Dat doet u zo met een iPad of iPhone met iOS 10 of hoger:

 • Tik op Instellingen.
 • Bij een iPhone met iOS 10.3 of hoger tikt u nu bovenaan op uw naam. Bij lagere versies gaat u naar de volgende stap. Controleer eventueel de versie via Instellingen > Algemeen > Info > Versie.
 • Tik op iCloud > Zoek mijn iPad of Zoek mijn iPhone
 • Schuif het schuifje bij 'Zoek mijn iPad' of 'Zoek mijn iPhone' naar rechts om de functie aan te zetten.

Bent u uw iPad/iPhone verloren? Zo ziet u waar hij zich bevindt:

 • Ga naar www.icloud.com
 • Vul uw Apple ID en wachtwoord in en klik op de pijl.
 • De eerste keer als u inlogt, krijgt u een melding over de tijdzone. Klik op Aan de slag met iCloud.
 • Klik onder 'Zoek je je apparaat? Krijg snelle toegang tot' op Zoek mijn iPhone of Zoek mijn iPad. De eerste keer moet u nogmaals uw wachtwoord invullen en klikken op Log in.
 • Er verschijnt een kaart met een groen bolletje. Daar bevindt de iPad/iPhone zich. 

U kunt uw apparaat ook een geluid laten maken, blokkeren of de gegevens van uw iPad/iPhone wissen. Dat doet u zo:

 • Klik op het groene bolletje.
 • Klik op het pictogram met een 'i'.
 • Er verschijnt een kader met de drie opties. Klik op de gewenste optie (Speel geluid af, Verloren modus of Wis iPad/iPhone) en volg de eventuele instructies.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.