SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: video inkorten op de iPhone en iPad

app Fotos def Met de iPhone of iPad een video gemaakt maar te lang gefilmd? Of duurt het even voordat de actie die u wilde filmen in beeld komt? Maak de video dan korter met de app Foto's.

Deze app Foto's staat standaard op de iPhone/iPad. Met de app kunt u geen stukken uit het midden van de film halen. Het gaat echt om het inkorten van de video. 

U maakt een video als volgt korter op de iPhone of iPad met iOS 10 of hoger:

  • Open de app Foto's.
  • Zoek de video die u wilt inkorten op en tik erop.
  • Hebt u iOS 11 of 12, tik dan op Wijzig. Hebt u iOS 10, tik dan onderaan op een pictogram met drie streepjes en drie bolletjes.
  • De video opent groot in beeld met daaronder de filmstrip van de video. Aan de uiteinden staan twee pijltjes; één aan de linker- en één aan de rechterkant. 
  • Maak de video nu korter. Wilt u de video aan het einde inkorten? Schuif dan het rechterpijltje op de filmstrip naar links. Schuif door totdat u bij het punt bent gekomen dat u als einde van de video wilt gebruiken. Wilt u de video aan de voorkant inkorten? Schuif dan het linkerpijltje naar rechts tot u op het juiste beginpunt bent gekomen. Verschuif beide pijltjes om de video zowel aan het begin als aan het eind in te korten.
  • Als u de pijltjes los laat is nog maar een beperkt gedeelte van de filmstrip geselecteerd. Om dat deel staat een geel kader. Onder in beeld staat een afspeelteken. Tik hierop om te zien hoe uw ingekorte video eruitziet.
  • Mist u een stukje op de video? Schuif de pijltjes op de filmstrip weer wat terug naar buiten. De video wordt dan weer wat langer. Wilt u meer van de video verwijderen, schuif dan de pijltjes nog wat verder naar binnen.
  • Tevreden? Tik op Gereed.
  • Tik op Bewaar als nieuw fragment

De video is nu ingekort en opgeslagen. U vindt de ingekorte video terug in het overzicht van uw foto's en video's.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.