SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: voorvertoning WhatsApp uitzetten (iPhone)

0712-whatsapp voorvertoning

Nieuwe WhatsApp-berichten verschijnen automatisch op het vergrendel- en startscherm van de iPhone. Zelfs als WhatsApp niet aanstaat. Zet 'Voorvertoning' uit en u krijgt voortaan alleen een melding van een nieuw bericht.

De functie waarbij berichten even op het scherm van de telefoon verschijnen, heet 'Voorvertoning'. De afzender en de inhoud van het bericht zijn te zien zonder dat u WhatsApp hoeft te openen. Het bericht verdwijnt na korte tijd weer van het scherm, en is daarna gewoon in WhatsApp te vinden. Mensen vinden dat soms gemakkelijk omdat ze direct zien dat ze een nieuw bericht hebben, en van wie. Maar als de telefoon bijvoorbeeld op tafel ligt tijdens een feestje, kan het juist vervelend zijn. Andere mensen zien namelijk ook dat u een bericht krijgt. Als de telefoon dichtbij ligt, kunnen ze het bericht zelfs lezen. 'Voorvertoning' is naar wens uit en aan te zetten. Zet het uit en u krijgt alleen een melding 'Nieuw bericht' met de naam van de afzender. Om het bericht te lezen, moet u WhatsApp openen.

  • Open WhatsApp. 
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Meldingen.
  • Onder in beeld staat de optie 'Toon voorvertoning'. Als deze aanstaat, is het schuifje groen. Tik op het schuifbalkje om Voorvertoning uit te zetten.  
  • Tik op Instellingen om terug te keren naar het overzichtsscherm.
  • Tik op het tabblad Chats voor het overzicht van uw chatgesprekken.
Bekijk de stappen ook in onze video
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.