Menu Zoek

Wachtwoorden niet laten opslaan in Chrome

020418chromesleutel1

Chrome vult automatisch webformulieren aan met eerder door u ingevulde gegevens. Wilt u dit uit veiligheidsoverwegingen niet, zet de optie dan uit.

In Chrome kunt de bewaarde gegevens van online formulieren automatisch laten invullen bij een volgend bezoek aan de website. Zo hoeft u niet elke keer een wachtwoord, gebruikersnaam of adres in te vullen. Vindt u dit onveilig, bijvoorbeeld omdat u de computer met meerdere mensen deelt? Schakel dan de de functie 'Automatisch inloggen' uit en sla wachtwoorden niet meer op. U moet wel elke keer uw gebruikersnaam of wachtwoord paraat hebben. Doe dit zo:

 • Open Chrome op de computer.
 • Klik rechtsboven op de drie puntjes.
 • Klik op Instellingen.
 • Klik onder 'Personen' op Wachtwoorden.
 • Sleep het schuifje achter 'Automatisch inloggen' naar links om de optie uit te schakelen.
 • Sleep het schuifje achter 'Aanbieden wachtwoorden op te slaan' naar links om wachtwoorden niet meer op te slaan.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.