Menu Zoek

Tip: wachtwoorden niet laten opslaan in Chrome

020418chromesleutel1

Chrome vult automatisch webformulieren aan met eerder door u ingevulde gegevens. Wilt u dit uit veiligheidsoverwegingen niet, zet de optie dan uit.

'Automatisch aanvullen' is een handig hulpje in Chrome. Hiermee kunt u door u bewaarde gegevens van online formulieren automatisch laten invullen bij een volgend bezoek aan de website. Zo hoeft u niet elke keer een wachtwoord, gebruikersnaam of adres in te vullen. Vindt u dit onveilig, bijvoorbeeld omdat u de computer met meerdere mensen deelt, dan kunt u 'Automatisch wachtwoorden opslaan' beter uitzetten. U zult den wel elke keer uw gebruikersnaam of wachtwoord paraat moeten hebben.

Uitzetten gaat als volgt:

  • Open Chrome op de computer.
  • Klik rechtsboven op de drie puntjes.
  • Klik helemaal onderaan op Geavanceerd.
  • Een nieuwe rij instellingen verschijnt. Klik onder 'Wachtwoorden en formulieren' op Wachtwoorden beheren.
  • Zet het schuifje achter 'Aan' op 'Uit' door erop te klikken.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.