Zoeken
Menu Zoek

Tip: wat is mijn IP-adres?

040915_ipadres_home

Het IP-adres is het adres waarmee computers op internet elkaar herkennen. Hoe achterhaalt u uw eigen IP-adres?

Elke computer die is aangesloten op internet heeft een uniek nummer, het IP-adres. Aan de hand van het IP-adres herkennen computers elkaar en kunnen ze vervolgens communiceren. U kunt het zien als een soort telefoonnummer voor computers. Websites gebruiken het IP-adres soms ook, bijvoorbeeld om te gokken waar u zich bevindt. De internetaanbieder wijst het adres aan u toe. Het IP-adres bestaat uit vier getallenreeksen die worden gescheiden door een punt.

IP-adres achterhalen
Soms kan het handig zijn om uw IP-adres te achterhalen. Dit gaat het makkelijkst via een website die uw IP-adres weergeeft. 

  • Open uw internetbrowser.
  • Ga naar watismijnip.nl
  • In het venster staan een hoop gegevens, zoals met welke browser u de website bezoekt. Bovenin het venster staat uw IP-adres.

040915_ipadres_1

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.