SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: werkbladen Excel andere naam geven

Excel_tabbladen_thumbnail

Geef de werkbladen in Excel in enkele muisklikken een andere naam.

Excel is een handig programma om bijvoorbeeld inkomsten en uitgaven bij te houden. Wie wat meer gegevens registreert, werkt vaak met meerdere werkbladen. Deze tabbladen staan onderin en heten standaard 'Blad1', 'Blad2' en dergelijke. Dat zijn geen duidelijke namen.

Nieuwe naam
Vaak is het overzichtelijker om de werkbladen een specifieke naam te geven, die te maken heeft met de inhoud van de gegevens. In een huishoudboekje kunnen dat bijvoorbeeld de maanden van het jaar zijn. Het meest linkse werkblad heet dan 'Januari' en zo verder.

Het is niet moeilijk om de bladen een andere naam te geven. Deze naam is altijd te wijzigen. Als de gekozen naam dus toch niet zo duidelijk is, is er niets aan de hand. De namen van de werkbladen zijn op een hele snelle manier te wijzigen: dubbelklik op het werkblad, typ een nieuwe naam en druk op de Enter-toets. Het kan ook nog op deze manier: 

  • Klik met de rechtermuisknop op het werkblad dat een andere naam moet krijgen.
  • Klik op Naam wijzigen.
  • Typ de nieuwe naam. Een korte, duidelijke naam is het beste om overzicht te behouden.
  • Druk op de Enter-toets.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.