SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Word-documenten terug met AutoHerstel

211217Microsoft_Word_logo

Een stroomstoring, een computer die vastloopt of gewoon vergeten op te slaan. U zult niet de eerste zijn die een document ineens kwijt is.

Natuurlijk weet u ook wel dat regelmatig het document opslaan, belangrijk is. Toch schiet het er wel eens bij in als u lekker in een schrijfritme zit. Gelukkig is er automatische opslag. Hiermee bewaart Word regelmatig het document waarin u aan het werk bent. U kunt zelf aangeven om de hoeveel minuten u automatisch wilt opslaan.

  • Klik op Bestand > Opties > Opslaan..
  • Verander het aantal minuten bij 'Elke <X> minuten AutoHerstel-gegevens opslaan'. Dit kan variëren tussen 1 minuut en 120 minuten. Over het algemeen is een waarde die niet te kort is en niet te lang , het beste. Te kort: eerdere versies worden snel overschreven en dat maakt het lastiger om terug te keren naar eerdere versies. Te lang: bij een storing bent u uren werk kwijt. 
  • Zet een vinkje voor 'Laatste automatisch herstelde versie behouden als ik afsluit zonder op te slaan'. Hiermee onthoudt Word een laatste versie van het document als u per ongeluk afsluit zonder het document op te slaan.

Let op: AutoHerstel is geen vervanging voor Opslaan. De bestanden van Autoherstel worden opgeslagen op een aparte locatie op uw computer. Als u klaar bent met uw werk, moet documenten nog steeds zelf opslaan onder een logische naam en in een toepasselijke map zoals Documenten.

Herstellen

Open Word na de crash of storing en Word zal automatisch het AutoHerstelbestand laten zien. Openen is dan een kwestie van dubbelklikken. Is dit niet het geval, open dan het bestand handmatig:

  • Klik op Bestand > Openen.
  • Klik onderaan op Niet-opgeslagen documenten herstellen.
  • Zoek het document op en dubbelklik erop; herstelde bestanden eindigen op .asd of .wbk.

 

 

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.