SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: WhatsApp-bericht ongelezen maken

0801-whatsapp-hand

Een bericht in WhatsApp markeren als 'ongelezen' is handig als u bijvoorbeeld uzelf eraan wilt herinneren dat u nog moet reageren op het berichtje.

Als u nieuwe WhatsApp-berichten ontvangt, staat in het venster met alle gesprekken een getal in een bolletje achter het bericht. Dat geeft aan hoeveel nieuwe berichten u in dat gesprek hebt ontvangen. Zodra u het bericht opent, verdwijnt het bolletje. Het bericht is dan immers door u gelezen. Het is mogelijk om een gesprek de status 'ongelezen' terug te geven. Dat is handig als u het bericht later gemakkelijk wilt terugvinden in uw lijst met gesprekken. Of als u nu geen tijd hebt om te reageren, maar er later nog op terug wilt komen.

Als u een gesprek markeert als 'ongelezen' dan heeft dit trouwens geen invloed op de blauwe vinkjes in WhatsApp. De verzender van een bericht ziet twee blauwe vinkjes staan als u het berichtje hebt gelezen. Die vinkjes blijven gewoon staan, ook als u het bericht markeert als 'ongelezen'. De functie is dus echt bedoeld voor uzelf.  Zo maakt u een bericht 'ongelezen':

iOS (iPhone)

  • Open WhatsApp en ga naar het gedeelte 'Chats'. Hier staan de chatgesprekken die u hebt gevoerd.
  • Tik op een gesprek en houd uw vinger op het scherm.
  • Sleep het bericht van links naar rechts op het beeldscherm.
  • Tik op Ongelezen.

Het bericht beweegt weer terug naar de normale plaats. Rechts van het bericht staat nu een bolletje. Dit bolletje is in IOS 9, 10 en 11 blauw en geeft aan dat het bericht ongelezen is. Er staat nu geen getal in.

Android-telefoon:

  • Open WhatsApp en ga naar het gedeelte 'Chats'.
  • Hier staan de chatgesprekken die u hebt gevoerd. Tik op een gesprek en houd uw vinger op het scherm.
  • Tik op het pictogram met de drie stippen 110417_whatsapp_tweestaps_pict.
  • Tik in dit venster op Markeren als ongelezen

U keert weer terug naar het overzichtsscherm. Rechts van het bericht staat nu een groen bolletje. Dat bolletje geeft aan dat het bericht gemarkeerd is als 'ongelezen'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.