Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Tot welke gegevens hebben apps toegang op iPhone of iPad?

privacyrapport

Krijg inzicht in welke apps toegang hebben tot gegevens en sensoren op een iPhone of iPad. Bekijk het privacyrapport van apps.

Apple wil gebruikers van de iPhone of iPad meer inzicht geven in hun privacy. Sinds iOS en iPadOS 15.2 is het privacyrapport van apps beschikbaar. In dit rapport staat welke apps toegang hebben tot gegevens en sensoren op het apparaat. Sensoren zijn onder andere de camera en de microfoon. Daarnaast zijn in het rapport netwerkactiviteiten te zien. Hierbij staat een overzicht van apps die de afgelopen 7 dagen contact hebben gelegd met een website.

Het privacyrapport moet ingeschakeld zijn om het te kunnen bekijken.

  • Tik op de app Instellingen.
  • Scrol naar beneden en tik op Privacy.
  • Scrol naar beneden en tik op Rapport over privacy van apps.
  • Tik op Schakel privacyrapport in.

Wilt u de functie uitschakelen? Volg dan bovenstaande stappen en tik op bij de laatste stap op Schakel rapport over privacy van apps uit.

Zodra het rapport is ingeschakeld houdt het gegevens bij.

  • Tik op de app Instellingen.
  • Scrol naar beneden en tik op Privacy.
  • Scrol naar beneden en tik op Rapport over privacy van apps.
  • Bekijk onder ‘Toegang tot gegevens en sensors’ welke apps toegang hadden. Tik eventueel op de naam van de app voor meer informatie.
  • Bekijk onder ‘Netwerkactiviteiten van apps’ welke contact legden met een domein. Tik eventueel op de naam van de app om te bekijken om welke domeinen het gaat.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.