Menu Zoek

Touch ID gebruiken voor App Store

tip2(1)

Doe sneller aankopen in de iTunes Store en App Store met behulp van Touch ID. Door uw vingerafdruk te scannen hoeft u niet telkens uw Apple ID wachtwoord in te voeren bij aankopen.

Touch ID is de naam voor de vingerafdruksensor in Apple-apparaten. De sensor zit verstopt achter de Thuisknop of bij de iPad Air (vanaf 4e generatie) en iPad mini (6e generatie) in de bovenste knop. Als u Touch ID hebt ingesteld, scant de sensor uw vingerafdruk zodra u uw vinger op de Thuisknop legt. Ontgrendel vervolgens bijvoorbeeld snel uw apparaat met de vingerafdruk.

Eerst moet Touch ID ingesteld worden, anders is het niet te gebruiken om in te loggen. Misschien hebt u het al gedaan bij het instellen van de iPad of iPhone. Zo niet, dan kunt u dit alsnog doen.

Naast het ontgrendelen van het apparaat kunt u Touch ID ook gebruiken om betalingen in de iTunes Store en App Store goed te keuren. U hoeft dan niet telkens uw Apple ID wachtwoord in te voeren, maar alleen uw vinger op de Thuisknop/bovenste knop te leggen. Hiervoor moet u wel de vingerafdruk instellen. Activeer daarna de optie zo:

 • Tik op de app Instellingen.
 • Scrol naar beneden en tik op Touch ID en toegangscode.
 • Typ uw toegangscode.
 • Zorg dat het schuifje achter 'iTunes Store en App Store' groen is. Tik op het schuifje als het grijs is.
 • Typ het wachtwoord van uw Apple ID en tik op OK

Voortaan keurt u een aankoop goed met uw vingerafdruk. Als u iets aankoopt in de iTunes of App Store krijgt u een scherm te zien met 'Touch ID'. Leg dan uw vinger op de Thuisknop/bovenste knop. De vingerafdruk wordt gescand en de aankoop goedgekeurd.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.