Menu Zoek

Uitloggen bij WhatsApp op de computer

uitloggen op whatsapp via de pc(1)

WhatsApp op de pc is reuze handig. Vergeet alleen niet uit te loggen, anders kan een andere gebruiker namens u berichten sturen.

Het is bij iedere dienst belangrijk om na gebruik handmatig uit te loggen. Ook bij WhatsApp op de pc. Doet u dit niet, dan kunnen andere mensen vanaf uw computer de site van WhatsApp openen. Ze zien dan uw chatgesprekken en kunnen zelf berichten sturen naar uw contactpersonen. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Log zo uit bij WhatsApp op de computer:

  • In het linkergedeelte staat bovenaan uw profielfoto. Rechts ervan staan enkele knoppen. Klik op de knop Menu (de drie puntjes):

De knop Menu in WhatsApp op de computer

  • Klik op Afmelden.

Bij WhatsApp op de telefoon blijft u wel gewoon aangemeld. Als u opnieuw op de computer WhatsApp wilt gebruiken, meldt u zich weer aan op de site web.whatsapp.com.

Nog niet bekend met WhatsApp op de pc? Lees dan ons artikel 'WhatsApp op de computer gebruiken'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.