Menu Zoek

Veiligheid opgeslagen wachtwoorden in Chrome controleren

wachtwoord controleren chrome

Zorg dat u apps en sites die u via Chrome gebruikt goed beveiligd zijn. De Wachtwoordcheck is hier een handig hulpmiddel voor.

Met de Wachtwoordmanager van Google kunt u wachtwoorden van sites en apps opslaan. U logt dan automatisch in wanneer u bijvoorbeeld naar een opgeslagen website surft. Google vindt het wel belangrijk dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Daarom is de Wachtwoordcheck in het leven geroepen. Chrome controleert dan of de wachtwoorden van de sites en apps waarin u ingelogd bent wel veilig zijn. De Wachtwoordmanager controleert of er gegevens gelekt zijn of gehackt. Maar ook of de wachtwoorden die u gebruikt voor de verschillende accounts wel sterk zijn en niet met elkaar overeenkomen. Een goed wachtwoord zorgt dat criminelen minder snel tot niet uw account in kunnen. Altijd handig om te checken dus!

Bekijk met de Wachtwoordencheck van Googles Wachtwoordmanager of uw opgeslagen wachtwoorden veilig zijn:

 • Ga naar https://passwords.google.com
 • Klik op Aan de slag.
 • Klik op Ga naar Wachtwoordcheck.
 • Klik op Wachtwoorden checken.
 • Google vraagt eventueel om het account ter beveiliging te verifiëren. De wijze is afhankelijk van welke extra beveiliging u hebt ingesteld. Vul bijvoorbeeld het wachtwoord van uw Google-account in. Of open de melding van Gmail op de telefoon en geef aan dat u probeert in te loggen.
 • De check opent. Chrome controleert de wachtwoorden van de sites en apps waarop u automatisch inlogt wanneer u deze gebruikt.
 • De resultaten van de veiligheidscheck verschijnen. Klik op [aantal] gehackt(e) wachtwoord(en). Hier staan welke wachtwoorden van apps en sites gehackt zijn door criminelen. Pas deze wachtwoorden aan.
 • Klik op [aantal] hergebruikte wachtwoorden om te zien welke overeenkomen met elkaar. Het is verstandiger om verschillende wachtwoorden te gebruiken voor elk account. Want zodra een hacker één wachtwoord bemachtigd, kan diegene ook inloggen in de andere accounts.
 • Klik op [aantal] accounts waarvoor een zwak wachtwoord wordt gebruikt . Zorg dat deze sites en apps sterke wachtwoorden bevatten die moeilijk te hacken zijn.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.