U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Internet Artikel

Veiligheid opgeslagen wachtwoorden in Chrome controleren

Artikel

Zorg dat u apps en sites die u via Chrome gebruikt goed beveiligd zijn. De Wachtwoordcheck is hier een handig hulpmiddel voor.

Niveau:
Gemiddeld
Waardering:
4,8 / 5 (6 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 4 okt 2022

Wachtwoorden checken

Met de Wachtwoordmanager van Google kunt u wachtwoorden van sites en apps opslaan. U logt dan automatisch in wanneer u bijvoorbeeld naar een opgeslagen website surft. Google vindt het wel belangrijk dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Daarom is de Wachtwoordcheck in het leven geroepen. Chrome controleert dan of de wachtwoorden van de sites en apps waarin u ingelogd bent wel veilig zijn. De Wachtwoordmanager controleert of er gegevens gelekt zijn of gehackt. Maar ook of de wachtwoorden die u gebruikt voor de verschillende accounts wel sterk zijn en niet met elkaar overeenkomen. Een goed wachtwoord zorgt dat criminelen minder snel tot niet uw account in kunnen. Altijd handig om te checken dus!

Opgeslagen wachtwoorden nalopen

Bekijk met de Wachtwoordencheck van Googles Wachtwoordmanager of uw opgeslagen wachtwoorden veilig zijn:

  • Ga naar https://passwords.google.com
  • Klik op Aan de slag.
  • Klik op Ga naar Wachtwoordcheck.
  • Klik op Wachtwoorden checken.
  • Google vraagt eventueel om het account ter beveiliging te verifiëren. De wijze is afhankelijk van welke extra beveiliging u hebt ingesteld. Vul bijvoorbeeld het wachtwoord van uw Google-account in. Of open de melding van Gmail op de telefoon en geef aan dat u probeert in te loggen.
  • De check opent. Chrome controleert de wachtwoorden van de sites en apps waarop u automatisch inlogt wanneer u deze gebruikt. 
  • De resultaten van de veiligheidscheck verschijnen. Klik op [aantal] gehackt(e) wachtwoord(en). Hier staan welke wachtwoorden van apps en sites gehackt zijn door criminelen. Pas deze wachtwoorden aan.
  • Klik op [aantal] hergebruikte wachtwoorden om te zien welke overeenkomen met elkaar. Het is verstandiger om verschillende wachtwoorden te gebruiken voor elk account. Want zodra een hacker één wachtwoord bemachtigd, kan diegene ook inloggen in de andere accounts. 
  • Klik op [aantal] accounts waarvoor een zwak wachtwoord wordt gebruikt . Zorg dat deze sites en apps sterke wachtwoorden bevatten die moeilijk te hacken zijn.
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven