SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Verlanglijstjes via internet: snel en simpel

Verlanglijst maken via internet

Verlanglijstjes op papier zijn bijna niet meer van deze tijd. Internet biedt meer gemak en meer vrijheid. Stel een lijstje op met wensen, verstuur het digitaal, verander het nog even als u wilt. En het mooiste: de gevers strepen af wat ze kopen, zodat er geen dubbele geschenken meer zijn.

Een ouderwets verlanglijstje op papier is vrij statisch. Iemand schrijft zijn wensen op en andere mensen lezen ze. Als meerdere mensen iets van het lijstje willen kopen, zoals rond de feestdagen, wordt het lastig. Want wie streept alle aankopen af? En wat als de ontvanger ineens nog iets leuks bedenkt? Of als iemand aan de rest vergeet te vertellen wat hij heeft gekocht?

Hoe werken online lijstjes?

Die problemen zijn voorbij met verlanglijstjes via internet. Online stelt iemand een lijstje met cadeaus samen. Deze gaan bijvoorbeeld via de mail of via social media naar de gulle gevers. Zij strepen af wat ze willen geven, om dubbele geschenken te voorkomen. De ontvanger kan zaken toevoegen aan zijn lijstje. Maar gelukkig ziet hij of zijn niet wat er al weggestreept is.

Website Lijstje.nl

Misschien is het heel commercieel om lijstjes online te maken. Maar het is wel heel handig! De site Lijstje.nl is een aanrader. Het is een gratis site, die geld verdient door bij cadeaus suggesties te doen voor webwinkels die het artikel verkopen. Als iemand via de site wat koopt, krijgt Lijstje.nl daar een percentage van. De gevers staat het natuurlijk vrij om elders iets te kopen. 

Als iemand een lijstje klaar heeft, stuurt hij de link door naar andere mensen. Zij zien de opgeschreven cadeaus en kunnen (al dan niet) een keuze eruit maken en het cadeau afstrepen. Heel handig en enorm populair in deze tijd van het jaar. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.