Menu Zoek

Verlanglijstjes via internet: snel en simpel

verlanglijst maken via internet(1)

Verlanglijstjes op papier zijn bijna niet meer van deze tijd. Internet biedt meer gemak en meer vrijheid. Stel een lijstje op met wensen, verstuur het digitaal, verander het nog even als u wilt. En het mooiste: de gevers strepen af wat ze kopen, zodat er geen dubbele geschenken meer zijn.

Een ouderwets verlanglijstje op papier is vrij statisch. Iemand schrijft zijn wensen op en andere mensen lezen ze. Als meerdere mensen iets van het lijstje willen kopen, zoals rond de feestdagen, wordt het lastig. Want wie streept alle aankopen af? En wat als de ontvanger ineens nog iets leuks bedenkt? Of als iemand aan de rest vergeet te vertellen wat hij heeft gekocht?

Die problemen zijn voorbij met verlanglijstjes via internet. Online stelt iemand een lijstje met cadeaus samen. Deze gaan bijvoorbeeld via de mail of via social media naar de gulle gevers. Zij strepen af wat ze willen geven, om dubbele geschenken te voorkomen. De ontvanger kan zaken toevoegen aan zijn lijstje. Maar gelukkig ziet hij of zijn niet wat er al weggestreept is.

Misschien is het heel commercieel om lijstjes online te maken. Maar het is wel heel handig! De site Lijstje.nl is een aanrader. Het is een gratis site, die geld verdient door bij cadeaus suggesties te doen voor webwinkels die het artikel verkopen. Als iemand via de site wat koopt, krijgt Lijstje.nl daar een percentage van. De gevers staat het natuurlijk vrij om elders iets te kopen.

Als iemand een lijstje klaar heeft, stuurt hij de link door naar andere mensen. Zij zien de opgeschreven cadeaus en kunnen (al dan niet) een keuze eruit maken en het cadeau afstrepen. Erg handig tijdens de decembermaanden waar lijstjes belangrijk kunnen zijn.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.