Menu Zoek

Verloren voorwerpen terugvinden

verloren_voorwerpen_online terugvinden

Portemonnee verloren of sleutels kwijt na het doen van een boodschap? Kijk online of iemand de spullen gevonden heeft.

Bent u belangrijke spullen verloren zoals een paspoort of betaalpas? Kom dan meteen in actie, voor het geval ze in verkeerde handen vallen. Geef paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen bij de gemeente als vermist op. Dat kan gewoon online. In alle systemen (bijvoorbeeld van de politie) staat dan dat het document officieel vermist en dus ongeldig is. Zo kunnen anderen er geen misbruik van maken. Een verloren creditcard of betaalpas kunt u het beste meteen blokkeren. Bijvoorbeeld via de bankapp of telefonisch. Ga daarna online op zoek naar de spullen. Misschien heeft een eerlijke vinder ze wel ergens afgegeven.

Als iemand een gevonden voorwerp meldt bij de gemeente, politie of een fietsendepot, dan belandt het voorwerp op de site Verlorenofgevonden.nl. Typ in de zoekbalk veel trefwoorden; de kans dat u uw spullen op de site terugvindt is dan groter. Typ bijvoorbeeld 'Rode portemonnee Rotterdam'.

Zelf een voorwerp gevonden, zoals een paspoort, bankpas of sleutels? Meld dat dan bij de gemeente. De spullen komen dan vanzelf op de website terecht.

Ook de website ILost.co/nl heeft een database van verloren spullen. Meerdere organisaties zijn verbonden aan de website. Denk aan Pathé, de Efteling, Van der Valk en het Rijksmuseum. Zodra deze organisaties verloren voorwerpen vinden, melden zij ze aan op iLost. Wie op iLost zijn verloren voorwerp vindt, kan het thuis laten bezorgen.

Naast deze officiële websites, zijn er Facebookgroepen voor gevonden voorwerpen. Zoek op Facebook bijvoorbeeld op de term ‘verloren [stad]’ en scrol door de lijst met groepen. Bij veel groepen moeten mensen lid worden voordat ze op de pagina kunnen kijken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.