U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Internet Artikel

Verloren voorwerpen terugvinden

Artikel

Portemonnee verloren of sleutels kwijt na het doen van een boodschap? Kijk online of iemand de spullen gevonden heeft.

Niveau:
Gemiddeld
Waardering:
5,0 / 5 (2 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 21 nov 2022

Belangrijke documenten kwijt

Bent u belangrijke spullen verloren zoals een paspoort of betaalpas? Kom dan meteen in actie, voor het geval ze in verkeerde handen vallen. Geef paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen bij de gemeente als vermist op. Dat kan gewoon online. In alle systemen (bijvoorbeeld van de politie) staat dan dat het document officieel vermist en dus ongeldig is. Zo kunnen anderen er geen misbruik van maken. Een verloren creditcard of betaalpas kunt u het beste meteen blokkeren. Bijvoorbeeld via de bankapp of telefonisch. Ga daarna online op zoek naar de spullen. Misschien heeft een eerlijke vinder ze wel ergens afgegeven.

Spullen verloren of gevonden

Als iemand een gevonden voorwerp meldt bij de gemeente, politie of een fietsendepot, dan belandt het voorwerp op de site Verlorenofgevonden.nl. Typ in de zoekbalk veel trefwoorden; de kans dat u uw spullen op de site terugvindt is dan groter. Typ bijvoorbeeld 'Rode portemonnee Rotterdam'.

Zelf een voorwerp gevonden, zoals een paspoort, bankpas of sleutels? Meld dat dan bij de gemeente. De spullen komen dan vanzelf op de website terecht.

iLost

Ook de website ILost.co/nl heeft een database van verloren spullen. Meerdere organisaties zijn verbonden aan de website. Denk aan Pathé, de Efteling, Van der Valk en het Rijksmuseum. Zodra deze organisaties verloren voorwerpen vinden, melden zij ze aan op iLost. Wie op iLost zijn verloren voorwerp vindt, kan het thuis laten bezorgen.

Facebook

Naast deze officiële websites, zijn er Facebookgroepen voor gevonden voorwerpen. Zoek op Facebook bijvoorbeeld op de term ‘verloren [stad]’ en scrol door de lijst met groepen. Bij veel groepen moeten mensen lid worden voordat ze op de pagina kunnen kijken.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven