Menu Zoek

Verzonden mail intrekken op Mac

verzonden mail terughalen op mac(1)

Een foutje gemaakt in een verzonden mail? In de Mail-app van de Mac kun je direct na verzenden de mail nog intrekken.

Een mail verzonden maar vergeten de bijlage erbij te voegen? Of een grote spelfout gemaakt? Geen paniek! In Mail op een Mac (met macOS Ventura of nieuwer) kunt u de mail binnen tien seconden nog intrekken. Pas de mail aan of gooi hem weg.

Een mail intrekken gaat zo:

 • Open het programma Mail.
 • Klik linksboven in de menubalk op Archief > Nieuw bericht.
 • Typ een mail zoals u gewend bent.
 • Klaar? Klik linksboven op het papieren vliegtuigje. De mail wordt verzonden.
 • Linksonder in het venster verschijnt in blauwe letters de melding: ‘Maak verzenden ongedaan’.
  Maak verzenden ongedaan Let op: de melding blijft 10 seconden staan. Daarna staat er kort in beeld ‘Bericht versturen’. Dat betekent dat de mail definitief verzonden is. Klik binnen de tien seconden op de melding ‘Maak verzenden ongedaan’.
  • De mail opent en u kunt hem direct aanpassen en opnieuw versturen met het papieren vliegtuigje.
  • De mail niet meer verzenden? Klik dan linksboven in de mail op het rode rondje om het bericht te verwijderen.
  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.