Menu Zoek

Vinkjes in WhatsApp

de vinkjes in whatsapp

Grijze of blauwe vinkjes naast uw WhatsApp-bericht? Zie zo in één oogopslag of het bericht verstuurd, afgeleverd en gelezen is.

U hebt ze ongetwijfeld weleens gezien: de vinkjes in WhatsApp. Bij alle tekstberichtjes, foto's, geluidsopnames en video's die u stuurt, verschijnt een grijs vinkje of twee grijze of blauwe vinkjes. Deze vinkjes geven de status van het bericht aan. Ze hebben allemaal een andere betekenis.

Een grijs vinkje in WhatsApp betekent dat een berichtje verstuurd is, maar dat het (nog) niet is afgeleverd op de telefoon van de ander. Het appje komt bijvoorbeeld niet aan doordat de telefoon van de ontvanger uitstaat of doordat internet even niet werkt.

Staan er twee grijze vinkjes naast het verstuurde bericht? Het appje is afgeleverd op de telefoon, maar de ontvanger heeft het nog niet gelezen of geopend. In groepsgesprekken verschijnen trouwens pas twee grijze vinkjes wanneer elk groepslid het bericht ontvangen heeft.

Kleuren de vinkjes blauw, dan heeft de ontvanger het berichtje gelezen, de geluidsopname beluisterd of de foto/video geopend. In groepsgesprekken ziet u dit wanneer iedereen in de groep het bericht heeft geopend. Niet alleen u ziet blauwe vinkjes: anderen zien ook wanneer u iets hebt geopend of gelezen. Vervelend? Zet de leesbewijzen dan uit. Dit betekent wel dat ook u ze niet meer ziet.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.