Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 januari 2023

Volg het WK-voetbal in Qatar online

wk-2022

Het WK-voetbal in Qatar komt eraan! Volg online wedstrijden, interviews, voor- en nabeschouwingen of het laatste nieuws over Oranje.

Het WK start op zondag 20 november en duurt tot en met zondag 18 december. 32 teams strijden om de wereldtitel. Op de officiële website en app van het WK in Qatar is het programma en het laatste nieuws te bekijken. Kijk live wedstrijden, documentaires, wedstrijdstatistieken en herbeleef legendarische WK-wedstrijden van eerdere toernooien. En tel hier af naar het begin van het toernooi. De app Fifa+ is gratis te downloaden in de App Store (iPhone/iPad) of Play Store (Android-apparaten). Het nadeel is wel dat genoemde sites en app in het Engels zijn. Gelukkig bieden nieuwsmedia, zoals NOS, Nu.nl, AD en Eurosport ook genoeg actuele informatie.

Vooral geïnteresseerd in het Nederlands elftal? Op Onsoranje,nl, de website van de KNVB, is informatie te vinden over de selectie, de wedstrijden en de tegenstanders. Verder nieuws over de speelsteden, stadions, kaartverkoop en de selectie van Louis van Gaal. Voor wie overal en altijd op de hoogte wil blijven, is er de KNVB Oranje-app voor iOS en Android.

De wedstrijden zijn om 11.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur, 17.00 uur, en 20.00 uur (Nederlandse tijd). Niet thuis op het moment van een interessante pot? Kijk dan live via telefoon of tablet. Voor internetgebruikers van Ziggo is er de app Ziggo GO. Mensen met een televisie-abonnement bij KPN kunnen het toernooi volgen via de app KPN Interactieve TV. De wedstrijden en samenvattingen zijn ook te bekijken via de apps of de site van NPO Start.
Onderweg in de auto of op een plek waar kijken even niet mogelijk is? Luister dan naar de liveverslagen op Radio 1.

Wie houdt er niet van een gokje? Rondom het WK-voetbal schieten de websites met pooltjes uit de grond. Speel met collega’s of tegen vrienden. Hou rond de start van het WK goed de verschillende kranten, tijdschriften en tv-programma’s online in de gaten. Wedden op de wedstrijden kan ook via de officiële site van Toto.

Het WK Voetbal in Qatar is niet onomstreden. Amnesty International stelt de vele doden rondom de bouw van de WK-stadions, de corruptie, de mensenrechtenschendingen en de uitbuiting van arbeidsmigranten aan de kaak. Lees hier meer over de schaduwkant van het mondiale evenement.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.