Menu Zoek

Voorbereid het EK 2024 in!

uefa

Voeg het speelschema van het EK toe aan uw agenda en mis geen wedstrijd. Of kijk oude hoogtepunten terug.

Vrijdag 14 juni trapt het Europees kampioenschap voetbal af met de wedstrijd Duitsland-Schotland. Weet huidig kampioen Italië de titel te prolongeren? Of haalt gastland Duitsland voor de vierde keer de titel binnen? De ontknoping is op 14 juli. Tussen aftrap en eindsignaal liggen 31 dagen voetbalgenot. Met in totaal 51 wedstrijden. Voor de liefhebbers hieronder tips om het genot verder te vergroten.

Nederland is ingedeeld in poule D en speelt op 16, 21 en 25 juni. De NOS geeft een overzicht van het hele speelschema, waarin de uitslagen steeds worden bijgewerkt.

Wie niks wil missen importeert de speeldagen en -tijden naar de eigen agenda. Importeer het hele speelschema in Google Agenda, Outlook.com, of de agenda-app op iPhone of Mac.

Gebruik voor Microsoft Outlook de volgende link: https://www.voetbalkrant.com/soccer/calendar/competition/competition_829_nl.ics

 • Open in Outlook uw agenda.
 • Klik met de rechtermuisknop op Mijn agenda's.
 • Selecteer Agenda toevoegen > van internet.
 • Plak bovenstaande link in het tekstvak.
 • Klik op Ok.
 • Een eventuele foutmelding kunt u negeren. Klik op Ja.
 • Onder 'Mijn agenda's' vindt u nu de optie 'EK'. Vink deze zonodig aan, zodat hij actief wordt.
Alle speeldagen staan in de agenda.

De NOS zendt alle wedstrijden live uit op NPO1. De laatste poulewedstrijden worden tegelijkertijd gespeeld. De ene wedstrijd is te volgen op NPO1, de andere op NPO3.

Elke avond, rond de klok van 23:30 uur zendt de NOS de talkshow Studio Fußball uit. En SBS6 start op 14 juni met Vandaag Inside Oranje. Dat is een dagelijkse talkshow met het beruchte trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.

De UEFA heeft een eigen kanaal op YouTube. Natuurlijk ontbreekt daarop het EK van 1988 niet. Het enige toernooi waarop het Nederlands elftal ooit de hoofdprijs in de wacht sleepte. Bekijk een samenvatting van de finale tegen de Sovjet Unie.

Ook de FIFA heeft een archief. Daarin tal van volledige wedstrijden. Kijk nog eens naar de verloren finales van 1974, Nederland - Duitsland, 1978, Nederland - Argentinië of 2010, Nederland - Spanje. Beleef opnieuw hoe dicht we bij een wereldtitel zijn geweest.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.