Menu Zoek

Voorvertoning WhatsApp uitzetten (iPhone)

0712-whatsapp voorvertoning(1)

Nieuwe WhatsApp-berichten verschijnen automatisch op het vergrendel- en startscherm van de iPhone. Zelfs als WhatsApp niet aanstaat. Zet 'Voorvertoning' uit en u krijgt voortaan alleen een melding van een nieuw bericht.

De functie waarbij berichten even op het scherm van de telefoon verschijnen, heet 'Voorvertoning'. De afzender en de inhoud van het bericht zijn te zien zonder dat u WhatsApp hoeft te openen. Het bericht verdwijnt na korte tijd weer van het scherm, en is daarna gewoon in WhatsApp te vinden. Mensen vinden dat soms gemakkelijk omdat ze direct zien dat ze een nieuw bericht hebben, en van wie. Maar als de telefoon bijvoorbeeld op tafel ligt tijdens een feestje, kan het juist vervelend zijn. Andere mensen zien namelijk ook dat u een bericht krijgt. Als de telefoon dichtbij ligt, kunnen ze het bericht zelfs lezen. 'Voorvertoning' is naar wens uit en aan te zetten. Zet het uit en u krijgt alleen een melding 'Nieuw bericht' met de naam van de afzender. Om het bericht te lezen, moet u WhatsApp openen.

 • Open WhatsApp.
 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Meldingen.
 • Onder in beeld staat de optie 'Toon voorvertoning'. Als deze aanstaat, is het schuifje groen. Tik op het schuifbalkje om Voorvertoning uit te zetten.
 • Tik op Instellingen om terug te keren naar het overzichtsscherm.
 • Tik op het tabblad Chats voor het overzicht van uw chatgesprekken.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.