SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Vriendenlijst afschermen in Facebook

fbgoedddd

Wilt u graag uw vriendenlijst op Facebook afschermen? Dat kan in een paar simpele stappen. 

Wie een Facebookprofiel aanklikt, kan standaard zien welke vrienden degene in zijn of haar lijst heeft staan. Voor meer privacy kunt u deze functie ook uitschakelen. 

 • Ga naar  www.facebook.com
 • Log in als u nog niet ingelogd bent.
 • Klik op uw naam om naar uw profiel te gaan.
 • Klik op het tabblad Vrienden.
 • Klik rechts op het potloodje.
  Facebook-vriendenlijst-afschermen-bewerken
 • Klik op Privacy bewerken.
 • U hebt de keuze tussen 'Iedereen', 'Vrienden', 'Alleen ik' of een 'Aangepast'. Klik op Alleen ik voor het verbergen van Facebookvrienden. Klik op Vrienden als u de vriendenlijst alleen aan uw Facebookvrienden wilt tonen.

Let wel: uw vrienden op Facebook bepalen natuurlijk zelf ook of hun vriendenlijst openbaar is. Mocht dat wel het geval zijn, dan kunnen mensen op dat profiel wel uw vriendschap zien. 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.