Menu Zoek

Wachttijden in de zorg opzoeken

wachttijden zorg

Hoelang moet ik wachten op een behandeling? Welk ziekenhuis in de regio is het snelst? Zoek via Zorgkaart Nederland de wachttijden op.

Wie een verwijzing krijgt voor een onderzoek of behandeling, heeft te maken met wachttijden. Die kunnen heel erg varieren. Zo moet u bij het ene ziekenhuis veertien dagen wachten op een borstonderzoek. Terwijl u bij andere ziekenhuizen de volgende dag terechtkunt. De zorgaanbieder in de buurt is natuurlijk niet altijd de snelste optie. Dus geen zin om maanden te wachten op bijvoorbeeld een heupprothese of staaroperatie? Zoek via Zorgkaart Nederland op waar u snel geholpen wordt. Controleer wel of uw zorgverzekering de zorg ook vergoedt bij de snellere optie.

Bekijk zo de wachttijden voor een behandeling:

  • Surf naar Zorgkaartnederland.nl/wachttijden.
  • Typ onder ‘Zoek op polikliniek, diagnostiek of behandeling’ de gewenste behandeling. Bijvoorbeeld: staaroperatie.
  • Klik op het vergrootglas of op een suggestie.
  • Er verschijnt een overzicht van de wachttijden. Bovenaan staat de aanbieder met de kortste wachttijd. Liever de aanbieders in de buurt bekijken? Sorteer dan op afstand. Vul bij 'Zoek op afstand' uw postcode in en klik op het vergrootglas.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.