Menu Zoek

Wifi gebruiken op iPhone

wifi-op-iphone

Bij een smartphone als de iPhone hoort natuurlijk internet. U kunt daarvoor een abonnement afsluiten met mobiel internet of gebruikmaken van wifi.

Internetten met een smartphone hoeft niks te kosten. De iPhone ondersteunt, net als alle andere smartphones, wifi. Dat is een draadloze internetverbinding. Veel mensen hebben wifi thuis. Sluit uw smartphone daar op aan en u kunt zonder extra kosten het internet op. Ook in openbare gelegenheden, zoals cafés en restaurants, is wifi vaak beschikbaar. Lees daarvoor ons artikel 'Veilig internetten onderweg'.

Zo schakelt u wifi in op een iPhone:

 • Tik op de app Instellingen
 • Tik op Wifi.
 • Schuif het balkje bij 'Wifi' naar rechts. Het blokje is nu groen.
 • U ziet onder 'Netwerken' de beschikbare netwerkverbindingen. Het slotje bij een verbinding geeft aan dat u een wachtwoord nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de verbinding. Veel horecagelegenheden stellen dit beschikbaar voor klanten. Tik op de gewenste verbinding.
 • Voer eventueel een wachtwoord in en tik op Verbind.

U kunt nu met uw apparaat internetten via een draadloze verbinding.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.