Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Windows 11 later installeren

10naar11

De installatie van Windows 11 afgewezen omdat de melding hierover bijvoorbeeld op een verkeerd moment kwam? Dan krijgt u die melding niet nog eens. Installeer Windows 11 dan zelf.

Op geschikte Windows 10-computers komt de melding over een upgrade naar Windows 11 vanzelf binnen. Maar soms komt de melding ongelegen. Wie de installatie afwijst, krijgt daarna geen aanbod meer voor Windows 11. Installeer het systeem dan zelf.

Let op: doe dit alleen als u de melding voor de upgrade voorbij hebt zien komen.

Installeer zo de upgrade naar Windows 11:

 • Download het installatiebestand via Windows11InstallationAssistent.
 • Klik op Bestand opslaan.
 • Over het algemeen worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map 'Downloads'. Open die map in de Windows Verkenner en dubbelklik op het bestand Windows11InstallationAssistent.
 • Klik op Uitvoeren.
 • Klik op Accepteren en installeren.
 • De computer wordt klaargemaakt voor de installatie. Klik op Nu opnieuw opstarten.
 • De volledige installatie van Windows 11 kan flink wat tijd in beslag nemen. Daarbij start de computer een paar keer opnieuw op. Wacht totdat de vernieuwde gebruikersomgeving van Windows 11 verschijnt op het scherm. Zet tot die tijd de computer niet uit.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.