Menu Zoek

Niet opgeslagen Word-document terughalen

autoherstel word x250 Een stroomstoring, computercrash of gewoon vergeten op te slaan. Dankzij AutoHerstel kunt u de laatste versie van een Word-document terughalen.

U zult niet de eerste zijn die (wijzigingen in) een Word-document ineens kwijt is, bijvoorbeeld doordat het programma stokt. Dagen werk kunnen zo verloren gaan. Om de schade te beperken is er AutoHerstel. Deze functie in Word maakt eens in de zoveel minuten een tijdelijk kopietje van het document. Daarmee kunt u de laatste versie van een document terughalen. Dit is geen vervanging van Opslaan, maar is bedoeld voor onverwachte onderbrekingen.

Een niet-opgeslagen Word-document terughalen werkt als volgt.

  • Open Word.
  • Meestal laat Word na een crash of storing automatisch het AutoHerstel-bestand zien. Openen is dan een kwestie van dubbelklikken of op Ja klikken. Gebeurt dit niet, open het bestand dan handmatig met de volgende stappen.
  • Klik indien nodig in het menu op Bestand.
  • Klik links in het blauwe veld op Openen.
  • Klik onderaan op Niet-opgeslagen documenten herstellen.
  • Zoek het document en dubbelklik erop; herstelde bestanden eindigen op .asd of .wbk. Zijn er meerdere versies, kies dan die met het laatste bewerkingsmoment.
  • Sla het teruggehaalde bestand op voordat u erin verder werkt.

Geef zelf aan om de hoeveel minuten Word automatisch opslaat.

  • Open Word.
  • Klik indien nodig op Bestand.
  • Klik op Opties en klik in het linker menu op Opslaan.
  • Onder 'Documenten opslaan' staat 'Elke x minuten AutoHerstel-gegevens opslaan'. Standaard staat er '10'. Verander het aantal minuten door op de 10 te klikken. Het aantal minuten kan variëren tussen 1 en 120 minuten. Over het algemeen is een waarde die niet te kort is en niet te lang, het beste. Te kort: eerdere versies worden snel overschreven en dat maakt het lastiger om terug te keren naar eerdere versies. Te lang: bij een storing bent u uren werk kwijt.
  • Zet een vinkje voor Laatste automatisch herstelde versie behouden als ik afsluit zonder op te slaan. Hiermee onthoudt Word een laatste versie van het document als u per ongeluk afsluit zonder het document op te slaan.

Vergeet niet om ook zelf uw documenten op te slaan met een logische naam en op een plek waar u het terug kunt vinden. Een AutoHerstel-bestand is een tijdelijk bestand. Het wordt automatisch verwijderd als u een hersteld bestand opslaat of afsluit zonder op te slaan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.