Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Zoekresultaten Google op nieuw tabblad openen

tabblad openen

Informatie zoeken via Google? Open voortaan automatisch de zoekresultaten die u aanklikt, op een nieuw tabblad.

Google laat na het zoeken de treffers onder de zoekbalk zien. Met een klik op een van de resultaten opent de site. Maar wel op hetzelfde tabblad, waardoor de lijst met alle zoekresultaten verdwijnt. Dat is onhandig wanneer u bijvoorbeeld informatie op meerdere sites wilt vergelijken of niet de juiste site opent. Google heeft hier een oplossing voor. Gebruikers kunnen sites automatisch openen op een nieuw tabblad. Zonder het overzicht van alle treffers kwijt te raken.

Stel zo in dat elk aangeklikte zoekresultaat in Google op een nieuw tabblad opent:

 • Ga naar de website www.google.nl
 • Klik rechtsonder op Instellingen.
 • Klik op Zoekinstellingen.
 • Zet onder 'Waar resultaten worden getoond' een vinkje voor Elk geselecteerd resultaat openen in een nieuw browservenster.
 • Scrol naar onder en klik op Opslaan.
 • Klik eventueel op OK.

De instellingen zijn opgeslagen en de zoekpagina van Google verschijnt. Voortaan openen de sites die u in de lijst met zoekresultaten aanklikt, op een nieuw tabblad. Daarnaast zijn de zoekresultaten gewoon nog te zien. Zo opent u met gemak meerdere relevante websites.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.