Menu Zoek

Zoekresultaten Google op nieuw tabblad openen

tabblad openen

Open de zoekresultaten die u aanklikt bij Google, op een nieuw tabblad. Zo bezoekt u makkelijker meerdere sites en blijven de zoekresultaten behouden.

De zoekresultaten van Google staan altijd onder elkaar in een lijst. Klik op een webpagina die Google heeft gevonden, en de site opent. Maar wel in hetzelfde tabblad. Daardoor verdwijnt de lijst met alle zoekresultaten. Dat is onhandig. Want vaak willen mensen meerdere gevonden sites openen. De oplossing? Een site openen op een nieuw tabblad. Klik daarvoor met de rechtermuisknop op een zoekresultaat > Openen in nieuw tabblad. Of druk op de Ctrl-toets op het toetsenbord en klik tegelijkertijd op de link.

Gevonden sites liever altijd op een nieuw tabblad openen? Dat kan! U moet dat wel even instellen:

 • Ga naar de website www.google.nl
 • Klik op Instellingen.
 • Klik op Zoekinstellingen.
 • Zet onder 'Waar resultaten worden geopend' een vinkje voor Elk geselecteerd resultaat openen in een nieuw browservenster.
 • Scrol naar beneden en klik op Opslaan.
 • Klik op Ok.

Voortaan krijgen de sites die u aanklikt, een eigen tabblad. Dat werkt alleen niet voor gesponsorde zoekresultaten (waar 'Advertentie' bij staat). Gebruik dan gewoon de rechtermuisknop of de Ctrl-toets.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.