Menu Zoek

Draadloos printen

draadloos-printen ID50357 Druk documenten af zonder kabels. Draadloos printen kan vanuit elke kamer in huis. Dat is nog eens handig!

Het is tegenwoordig mogelijk snel iets af te drukken vanaf elk willekeurig apparaat. De meeste printers zijn namelijk aan te sturen via wifi. Afdrukken gaat het vlotst wanneer u op de tablet of smartphone gebruik maakt van de apps van de fabrikant.

Eigenlijk is de draadloze netwerkprinter (ook wel wifi-printer genoemd) de moderne standaard. Wat betreft de aansluiting is hij het gebruiksvriendelijkst. U kunt hem overal in huis neerzetten en afdrukken vanaf alle apparaten. Dus ook vanaf de smartphone of tablet.

De installatieprocedure verschilt per fabrikant. Raadpleeg daarvoor de handleiding die met de printer wordt meegeleverd.

Printen vanaf de tablet of smartphone gaat het vlotst via apps van desbetreffende fabrikanten.

Hieronder ziet u de apps die de verschillende printerfabrikanten aanbieden. Bij de informatie leest u welke printermodellen geschikt zijn.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.