Menu Zoek

Draadloos printen

Draadloos printenPrint documenten vanaf telefoon of tablet. Draadloos, en zonder dat een aparte app nodig is.

Het is tegenwoordig mogelijk snel iets af te drukken vanaf de telefoon. De meeste printers kun je namelijk bedienen via wifi. En op de nieuwste telefoons is geen losse print-app meer nodig.

Eigenlijk is de draadloze netwerkprinter (ook wel wifi-printer genoemd) de huidige standaard. Wat betreft de aansluiting is hij het handigst. Je kunt hem overal in huis neerzetten en afdrukken vanaf alle apparaten. Dus ook vanaf de smartphone of tablet.

Moderne printers kunnen overweg met AirPrint van Apple. Daardoor print je vanaf een iPhone of iPad zonder gedoe. De printer en de iPhone/iPad moeten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangemeld. Print vervolgens vanuit veelgebruikte apps zoals Foto's, Safari of Mail.

 • Tik op de knop met een pijltje ( Printenof Delen).
 • Kies de optie Druk af.
 • Tik op Printer of Kies printer om een AirPrint-printer te selecteren.

Lees ook het artikel over printen met AirPrint.

De meeste moderne printers kunnen overweg met Google CloudPrint. Daardoor kun je zonder losse app direct printen vanaf een Android-toestel. De printer en het toestel moeten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangemeld. Print daarna vanuit veelgebruikte apps zoals Google Foto's, Chrome of Gmail.

 • Tik op de drie (verticale) puntjes.
 • Tik op Afdrukken. (Tik in Chrome op Delen > Afdrukken.)
 • Selecteer zo nodig de printer via het driehoekje met de punt naar beneden.
 • Tik op het rondje met een icoon van een printer erin.

Lukt het niet zonder app, gebruik dan de app van de printerfabrikant.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.