Onmisbaar bij ongelukken: EHBO-app

Artikel

De EHBO-app is onmisbaar voor informatie over ongevallen en veelvoorkomende verwondingen en het vinden van AED's.

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
5,0 / 5 (1 stem)
Saskia van Weert
Saskia van Weert
Gewijzigd op 25 aug 2022

Over de app

De EHBO-app van het Rode Kruis moet eigenlijk op ieders smartphone staan. Hij geeft allerlei handige informatie over het verlenen van EHBO bij uiteenlopende ongelukjes en ernstige ongevallen.

Eerste gebruik

Bij het eerste gebruik vraagt de app toestemming om meldingen te versturen bij een noodsituatie. Daarnaast geeft de app u drie verschillende situaties (ik heb kinderen / ik ben een buitenmens / ik sport regelmatig) waar u één of meer situaties kan aanvinken. Zo kan de app speciale EHBO-tips sturen die voor u geselecteerd zijn. Verder vraagt de vraag of u de nieuwsbrief met EHBO-tips wilt ontvangen. Uw antwoorden kunt u later via het menu aanpassen.  

Op de homepagina van de app staan verschillende EHBO situaties afgebeeld. Van flauwvallen tot een brandwond. Op de homepagina staan veelvoorkomende ongelukken. Tik op een onderwerp om een stappenplan te openen. Stap voor stap ziet u een uitleg met plaatjes en hoort u een stem die voorleest wat u moet doen. Rechtsonder in beeld staat de optie om 112 te bellen. Tik hierop als dat nodig is, dan wordt u direct doorverbonden met het noodnummer. Tik op het kruisje rechtsboven om terug te gaan naar de homepagina.

Wat moet er gebeuren?

Als u een onderwerp aantikt, ziet u meteen een stappenplan waarin met uitleg en een tekening staat wat er moet gebeuren. Er worden ook gesproken instructies gegeven, voor als u beide handen nodig heeft om te helpen of als u de instructies slecht kan lezen.

De menu's in de app

Onderin staan de menu's. Met een tik op de knop openen de onderdelen. Soms is het nodig om op een kruisje rechtsboven in een scherm te tikken als u dit scherm wilt sluiten.

  • Home: hier vindt u de homepagina van de app met een overzicht van de meest voorkomende ongelukken en uitgelichte (nieuws)berichten.
  • EHBO: op deze pagina is een alfabetische lijst met verschillende soorten ongevallen en/of klachten. Als u op een klacht klikt, opent een overzicht met informatie. Met de zoekbalk bovenin kunt u zoeken naar een klacht of symptoom.
  • Webshop: dit is de digitale winkel van de EHBO-app met cursussen en materialen (tegen betaling).
  • Inbox: als u een account heeft aangemaakt, ontvangt u hier uw mail van de app.
  • Meer: alle instellingen van de app zijn hier te vinden.

App downloaden

Download de EHBO-app van het Rode Kruis gratis in de App Store voor iPads en iPhones en de Play Store voor Android-apparaten.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven