GGD App Store

Artikel

Voor de tablet en smartphone zijn er honderdduizenden apps rondom gezondheid. Maar welke zijn nu echt goed en betrouwbaar? In de GGD AppStore, een website, staan ze verzameld.

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
5,0 / 5 (1 stem)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 17 jan 2023

Apps over gezondheid

De GGD App Store is, zoals de naam al aangeeft, een project van de Nederlandse GGD's. De organisaties juichen het toe dat mensen via apps bezig zijn met hun gezondheid. Het valt alleen niet mee apps te vinden die echt zinvol zijn en geen onzin verkopen.

Goedgekeurde apps

Maar weinig apps zijn getest op effectiviteit en betrouwbaarheid. Er is ook geen keurmerk voor gezondheidsapps. Op de website van GGD AppStore staan apps verzameld die de goedkeuring hebben van de GGD's. U kunt vrij zoeken op de site. De apps zijn ook gesorteerd in verschillende rubrieken: Lichaamsfuncties, Mentaal welbevinden, Zingeving, Kwaliteit van leven, Meedoen en Dagelijks functioneren.

In elke rubriek vindt u de goedgekeurde apps. Door op Bekijk app te klikken, gaat u naar een pagina met meer informatie over de app. Daar staan ook de links naar de App Store en Google Play Store, waar de apps te downloaden zijn. Klik op het icoontje van Android of Apple om de app te downloaden. Klik op het wereldbolletje om naar de bijbehorende website te gaan.

Inhoudsopgave
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven