Menu Zoek

Gezichtsherkenning in Google Foto’s

Gezichtsherkenning op foto’s in Google Foto’sDoorzoek foto’s gemakkelijk met behulp van gezichtsherkenning in Google Foto’s.

Google Foto’s kan gezichten herkennen op foto’s. Daardoor is het mogelijk om te zoeken naar foto’s waar een specifiek persoon op staat. Het fotoprogramma maakt namelijk een soort fotoalbum aan met de foto’s waarop dezelfde persoon staat. Vervolgens kan de gebruiker deze groep ook de naam van de persoon geven, zodat er letterlijk op naam gezocht kan worden.

Om gebruik te maken van gezichtsherkenning moet de functie eerst worden aangezet. In de app werkt dat als volgt:

  • Open de app Google Foto’s App Google Foto's .
  • Tik rechtsboven op het rondje met uw initialen of profielfoto.
  • Tik op Instellingen voor Foto’s.
  • Tik op Vergelijkbare gezichten groeperen.
  • Zorg dat het schuifje achter ‘Gezichtsgroepering’ blauw is door er eventueel op te tikken.
  • Tik op Ok.

Het kan even duren voordat Google Foto’s alle gezichten herkent.

Op de computer is Google Foto’s ook beschikbaar via de internetbrowser. Volg daar de onderstaande stappen om gezichtsherkenning aan te zetten:

  • Open de internetbrowser en surf naar photos.google.nl
  • Klik rechtsboven op het pictogram van een tandwiel Tandwiel voor opties in Google Foto's.
  • Klik naast ‘Vergelijkbare gezichten groeperen’ op Meer weergeven.
  • Zorg dat het schuifje achter ‘Gezichtsgroepering’ blauw is door er eventueel op te klikken.
  • Tik op Ok.

Het kan even duren voordat Google Foto’s alle gezichten herkent.

Zodra de functie aanstaat, gaat Google Foto's aan de slag om foto's met gezichten in te delen. Volg onderstaande stappen om de gemaakte groepen te bekijken in de app.

  • Tik onder in het scherm op Zoeken.
  • Onder ‘Mensen’ staan foto’s van mensen die vaak voorkomen op uw foto’s. Tik op Alles bekijken.
  • Tik op een gezicht om alle foto's waarop die persoon staat te bekijken.

Bekijk alle foto's van een persoon zo op de online versie van Google Foto's:

  • Klik in het linkermenu op Albums.
  • Klik op Mensen.
  • Klik op een gezicht om alle foto's van die persoon te bekijken.

Staat een persoon vaak op foto's? Voeg de naam van die persoon dan toe aan een groep met foto's via de volgende stappen voor de app. Zoek daarna gewoon op de naam van deze persoon om alle foto's met hem of haar te bekijken.

  • Tik onder in het scherm op Zoeken.
  • Onder ‘Mensen’ staan foto’s van mensen die vaak voorkomen in uw foto’s. Tik op Alles bekijken.
  • Tik op een gezicht.
  • Tik op Een naam toevoegen.
  • Typ een naam.
  • Tik op Gereed.

Staat een persoon vaak op foto's? Voeg in de online versie van Google Foto's de naam van de persoon toe aan een groep met foto's. Zoek voortaan gewoon op de naam van deze persoon.

  • Klik in het linkermenu op Albums.
  • Klik op Mensen.
  • Klik op Een naam toevoegen.
  • Typ een naam.
  • Klik op Klaar.

Voeg handmatig een foto toe aan een album met foto's van een specifieke persoon. Dit is handig als Google die persoon niet zelf herkent. Let wel op: om deze functie te gebruiken, moet gezichtsherkenning aanstaan en moet Google op de foto duidelijk een gezicht herkennen. Als dat niet het geval is, verschijnt de optie niet in beeld.

  • Tik op het tabblad Foto's als dit nog niet is geselecteerd.
  • Tik op een foto.
  • Tik rechtsboven op het pictogram met drie puntjes Pictogram drie puntjes.
  • Een venster met opties verschijnt. Scrol eventueel verder naar beneden totdat 'Mensen' in beeld staat. Google Foto's geeft aan als er een gezicht kan worden toegevoegd. Is dit het geval, tik dan op het pictogram van een potlood Pictogram potlood in Google Foto's naast 'Mensen'.
  • In een nieuw overzicht staan alle mensen die op de foto staan. Onderaan staan de personen die niet zijn herkend. Tik op het plusteken bij de persoon die u wilt toevoegen.
  • Tik in de foto op de plek waar de persoon staat.
  • Tik op Gereed.

Herkent Google Foto's een persoon op een foto niet? Voeg die dan handmatig toe aan het album met foto's van die persoon. Let wel op: om deze functie te gebruiken moet gezichtsherkenning aanstaan en moet Google op de foto duidelijk een gezicht herkennen. Als dat niet het geval is, verschijnt de optie niet in beeld.

  • Klik in het linkermenu op Foto's, indien dit nog niet is geselecteerd.
  • Klik op een foto.
  • Klik op het rondje met 'i' Pictogram informatie foto.
  • Informatie over de foto opent. Onder 'Mensen' staan gezichten die op foto worden herkend.
  • Klik op het pictogram van het potlood Pictogram potlood in Google Foto's.
  • Klik onder 'Beschikbaar om toe te voegen' op het plusteken.
  • Klik in de foto een label om deze toe te voegen.
  • Klik op Gereed.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.