Menu Zoek

Rabo internetbankieren

Wie een rekening heeft bij de Rabobank, kan zijn rekeningen online beheren. 
Wilt u beginnen met Rabo Internetbankieren, dan kunt u dit aanvragen via de  website van de Rabobank . Het is gratis bij veel Rabobank-pakketten, zoals een Rabo Totaal-, Basis- of Riantpakket. U kunt Rabo Internetbankieren ook via de telefoon aanvragen. Bel hiervoor met uw lokale Rabobank .

De Rabo Scanner is een apparaatje om in te loggen bij Rabo Internetbankieren. Samen met uw pincode en pinpas zorgt het apparaatje voor een veilige inlogprocedure. 

Voor mensen met een visuele beperking is er de Random Reader Comfort, die groter is en alles kan voorlezen. De Random Reader Comfort kunt u aanvragen bij uw Rabobank-kantoor.

En vindt u de Rabo Scanner wat glad? Daarvoor is de Rabo Scanner Grip, een plastic sticker voor op het apparaatje. Het biedt ondersteuning bij het indrukken van de toetsen van de Rabo Scanner. Vraag het gratis aan bij Rabobank.

Om in te loggen hebt u uw bankpas en Rabo Scanner nodig. Vervolgens logt u zo in bij Rabo Internetbankieren: 

 • Ga naar de website van de Rabobank: www.rabobank.nl.  
 • Klik op Inloggen. 
  Voorbeeld van scherm
 • U komt in een inlogscherm. Volg de aanwijzingen die u ziet op het beeldscherm van de computer en op uw Rabo Scanner en klik tot slot op Inloggen.

Lees meer informatie over hoe u de Rabo Scanner gebruikt.

Nu komt u in het overzichtsscherm van Rabo Internetbankieren. Waarschijnlijk wilt u uw saldo bekijken of een betaling doen. Het saldo op uw rekening(en) ziet u al staan in het overzichtsscherm. Mocht dit niet zo zijn, klik dan op Betalen & Sparen en uw rekening(en) met saldo verschijnen.
Voorbeeld van scherm

Klik vervolgens op een rekening om een overzicht te zien van alle overboekingen naar en van die rekening. Boven uw rekening(en) ziet u staan 'Mijn widgets'. Wat dat zijn, laten we hier buiten beschouwing. Mocht u hier informatie in beeld hebben, dan kunt u dat verbergen. Klik daartoe op het min-teken naast 'Mijn widgets'. Wilt u juist informatie zien, klik dan op het plus-teken.

U ziet nu een overzicht van al uw laatste betalingen en stortingen van de afgelopen tijd. Om terug te gaan naar het overzicht van uw rekeningen, klikt u in het menu linksboven op Rekeningoverzicht.
Voorbeeld van scherm

Wilt u geld overmaken van uw betaalrekening naar de rekening van iemand anders, klik dan in het linkermenu op Nieuwe opdracht .
Voorbeeld van scherm

Er verschijnt een scherm waarin u alle gegevens kunt invullen: het bedrag dat u wilt overmaken, aan wie, en wanneer de overboeking moet plaatsvinden. Ook kunt u een omschrijving invullen van de betaling of een betalingskenmerk invullen in het geval van een acceptgiro.

 • Onder 'Van rekening' kunt u kiezen van welke rekening het geld moet worden afgeboekt (deze keuze hebt u alleen als u over meerdere rekeningen beschikt).
 • Als u geld over wilt maken naar een eigen rekening, bijvoorbeeld een spaarrekening, klikt u onder 'Rekeningnummer begunstigde' op het pictogram van het Adresboek. Vervolgens klikt u op de gewenste rekening onder 'Eigen rekeningen'.
 • U kunt bij 'Periode'  aangeven of de betaling vaker zal voorkomen. U kunt kiezen of dit bijvoorbeeld wekelijks is of maandelijks. Standaard staat hier ingevuld 'eenmalig'.
 • U kunt de verzenddatum van de opdracht aanpassen door een datum in te vullen bij 'Uitvoerdatum'. De overboeking wordt dan klaargezet in 'Te verwerken opdrachten' en op de gekozen datum verwerkt. U kunt hem tot aan de uitvoerdatum wijzigen of intrekken. Vult u geen datum in, dan wordt de opdracht direct uitgevoerd.
 • Als u een acceptgiro wilt betalen, vergeet dan niet het betalingskenmerk in te vullen.

Tip: plaats een vinkje bij Toevoegen aan adresboek. Het rekeningnummer en de rekeninghouder worden dan opgeslagen in het adresboek. De volgende keer hoeft u deze gegevens dan niet meer in te typen. U klikt op het pictogram van het Adresboek onder 'Ten name van' en selecteert het rekeningnummer.

Hebt u alles ingevuld, dan hebt u verschillende opties:

 • U klikt op Opslaan, nieuwe opdracht om na deze betaalopdracht nog een betaling te doen.  
 • U klikt op Opslaan, ga naar verzenden om de betaalopdracht direct te verzenden.

Voorbeeld van scherm

U gaat nu uw betaalopdrachten definitief verzenden. U pakt de Rabo Scanner en de bankpas er weer bij en volgt de aanwijzingen op het scherm.

Klik tot slot op Ondertekenen.

De betaalopdrachten zijn verstuurd. U komt nu in het scherm 'Ontvangen opdrachten', waarin wordt bevestigd dat uw betaalopdracht(en) zijn ontvangen en worden verwerkt.

Als u klaar bent met internetbankieren, moet u uitloggen. Dit doet u door rechtsboven te klikken op Uitloggen .
Op de website Steffie wordt internetbankieren met de Rabobank op een leuke en simpele manier uitgelegd. U kunt er zelfs oefenen met inloggen en betalen. U vindt het onderdeel hier: Steffie: internetbankieren .

In het linkermenu van Rabo Internetbankieren staan nog een paar functies die van pas kunnen komen:

 • Te verwerken opdrachten: overzicht van betalingen die in de toekomst plaatsvinden. 
 • Downloaden transacties: de betaalgegevens naar uw pc halen. Vink het formaat Rabobank aan als u de gegevens in een boekhoudprogramma wilt importeren. 
 • Rekeningafschriften: als u rekeningafschriften niet meer per post wilt ontvangen, maar digitaal via Rabo Internetbankieren. 
 • Geld Bestellen: bestel euro's en vreemde valuta. U kunt de valuta ophalen bij uw bank.

Ook de gegevens van andere Rabobank-producten kunt u inzien en wijzigen via de Rabobank-internetbankierwebsite.

 • Hebt u Interhelp of een Alles in één Polis bij de Rabobank, dan kunt u uw gegevens inzien door na het inloggen rechtsboven te klikken op Uw gegevens
 • Hebt u een hypotheek, belegging of lening bij de Rabobank, dan kunt u uw gegevens inzien door na het inloggen bovenaan te klikken op Hypotheken, Beleggen of Lenen.

In dit artikel hebt u de basis van internetbankieren bij de Rabobank geleerd en kennisgemaakt met enkele handige functies. 

Ging het te snel, of wilt u meer weten? Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Door de samenwerking tussen SeniorWeb en de Rabobank kunt u in veel SeniorWeb Leslocaties in het land een cursus Rabobank-internetbankieren volgen.
 • Steffie geeft in duidelijke taal  uitleg over pinnen, chippen en internetbankieren.
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.