Menu Zoek

Reis met ov plannen met 9292.nl

Reis met ov plannen met 9292.nl ID59862 Dankzij 9292.nl komt u overal waar u zijn moet. Via de site plant u namelijk eenvoudig een reis met het openbaar vervoer.
De site 9292.nl  geeft actuele reisinformatie voor heel Nederland. Niet alleen kunt u er een route plannen, maar u kunt ook kijken wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer. Heel handig dus! U kunt verschillende start- en eindpunten opgeven. Plan bijvoorbeeld een route van adres naar adres, of van van treinstation naar treinstation. Of van een adres naar een treinstation, en andersom. Het is zelfs mogelijk bekende locaties, zoals het Rijksmuseum te Amsterdam, op te geven als vertrek- of eindpunt.

Aan de hand van een voorbeeld laten we zien hoe de site werkt. Wij willen van station Arnhem naar het Rijksmuseum in Amsterdam, op woensdag 29 oktober. Rond 11 uur willen we in het museum zijn.  

 • Klik onder 'Locaties' in het tekstvak op Van en vul de vertreklocatie in. U hoeft niet het complete adres in te vullen. Een straatnaam, postcode of naam van een publieke attractie is voldoende. U krijgt vanzelf suggesties. Wij vertrekken van station Arnhem en typen daarom 'Arnhem'.
 • Bovenaan verschijnt het station van Arnhem. Klik hierop en de locatie wordt gebruikt als vertrekpunt.
 • Klik op Naar om de aankomstlocatie in te vullen. Ook hier krijgt u suggesties op basis van wat u typt. Wij typen 'Rijksmuseum' en klikken op de suggestie Rijksmuseum Amsterdam.
  Afbeelding van scherm
 • Klik op Datum / Tijd en selecteer in de kalender de dag waarop u wilt reizen. Dit is alleen nodig als u op een andere dag dan de huidige wilt reizen.
 • Klik op Selecteer tijd en selecteer de tijd van vertrek of aankomst door op de blauwe pijltjes naar beneden of boven te klikken.
 • U ziet dat onderaan standaard 'Vertrek' geselecteerd staat. Dat wil zeggen dat het tijdstip dat u hebt opgegeven als vertrektijd wordt gezien. Wij willen rond elf uur aankomen, dus veranderen eerst de tijd in elf uur. Vervolgens klikken we op Aankomst.
 • Klik op Extra reisopties en maak de reiswensen nog specifieker. Erg handig is de optie '+5 min'. Klik op de optie aan als u slecht ter been bent en vijf minuten extra overstaptijd nodig hebt.
 • Klik op Plan mijn reis.

De reisopties worden in het vervolgscherm getoond. 

 • U ziet de vertrek- en aankomsttijd, de totale reistijd en het aantal keren dat u moet overstappen. U kunt hierboven een andere reismogelijkheid aanklikken.
 • Rechts ziet u de details van de geselecteerde reis. Hier kunt u zien hoe laat u in welke trein moet zitten, op welk spoor u aankomt en hoelang u moet lopen bij een overstap en naar uw eindpunt.
 • Scrol naar beneden en klik bij de laatste wandeling op Toon looproute.
  Afbeelding van scherm
  De looproute naar uw eindpunt komt in beeld.
 • Onder de geplande route ziet u de totale prijs van de enkele reis zonder korting. Wilt u een overzicht van alle prijzen klik dan op Bekijk korting en details.

Handig natuurlijk, zo'n routeplanner. Maar u wilt de reisgegevens ook meenemen. Daarvoor kunt u de route afdrukken. Onder aan het reisoverzicht staat een blauw pictogram van een printer en de tekst 'Printen'.

 • Klik op Printen.
 • Selecteer de juiste printer.
 • Klik op Afdrukken of OK.

U kunt de route ook e-mailen. Klik daarvoor onder aan het reisoverzicht naast het envelopje op de tekst Delen > E-mail.

In de video hieronder kunt u op uw gemak alle stappen uit het artikel bekijken. U ziet hoe er een route wordt gepland van NS-station Arnhem naar het Rijksmuseum in Amsterdam.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.