Reizen met alleengaande leeftijdsgenoten

Artikel

Hebt u een eenpersoonshuishouden maar wilt u liever niet alleen op vakantie? Boek via deze websites een groepsvakantie geschikt voor alleengaanden.

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
5,0 / 5 (2 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 11 feb 2023

Alleen op reis

Soms is het fijn om er even tussenuit te gaan. Reizen is leuk, maar kan een drempel zijn voor wie alleen is. Gelukkig zijn er genoeg organisaties die groepsreizen organiseren speciaal voor mensen die zich alleen willen opgeven. Zo kunt u toch op vakantie met een gezellige groep mensen. Ook scheelt het veel uitzoeken. De reisorganisaties regelen alles voor u! Op websites heten deze reizen vaak single-reizen. Hierdoor lijkt het of ze gericht zijn op het ontmoeten van een nieuwe partner. Maar dat is niet het doel. Het gaat er vooral om dat u een gezellige tijd hebt en nieuwe vrienden maakt.

Estivant

Estivant heeft voor verschillende leeftijdsgroepen single-reizen. Ook voor 50-plussers. Zo kunt u mensen ontmoeten die veel dezelfde dingen hebben meegemaakt als u. Dat maakt het makkelijk om contact te leggen. De plekken zijn allemaal binnen Europa. Kies uit vakanties naar Oostenrijk, Italië, Spanje en Griekenland. Ze duren tussen de 8 en 15 dagen.

Crusj

Voor de leeftijdsgroep 45-70 jaar heeft Crusj drie verschillende groepsreizen. U kunt kiezen uit reizen naar Curaçao, Zakynthos of Sardinië. Ze duren rond de 8 à 9 dagen. De groepen bestaan uit ongeveer 25 mensen. De organisatoren willen ervoor zorgen dat u met gelijkgestemden op vakantie gaat. Daarom verwachten ze minimaal een HBO(+) werk- en/of denkniveau van de deelnemers. Reizigers hoeven dat bij inschrijving overigens niet te bewijzen.

ANWB

Bent u op zoek naar een vakantie ver van huis? De ANWB biedt vliegreizen aan naar de verste oorden. Speciaal voor avontuurlijke singles die het leuk vinden om met een groep weg te gaan. De reisduur verschilt van 8 tot 25 dagen. U kunt kiezen uit reizen in Europa, Azië, Amerika, Caribisch gebied of zelfs Oceanië. Goed om te weten: de reizen zijn niet leeftijdsgebonden. Ze zijn dus geschikt voor de senior die nog op en top fit is. Bij elke reis staat hoeveel deelnemers van welke leeftijdsgroep en geslacht de reis op dat moment al geboekt hebben. 

Veenstra busreizen

Voor senioren die niet een heel vol programma willen tijdens hun vakantie, heeft Veenstra aangepaste groepsreizen. De bus, het programma en de hotels zijn rolstoel- en rollatorvriendelijk. Ook zorgen de organisatoren ervoor dat er geen lange stukken gelopen hoeven te worden. Tijdens het boeken van de reis kunt u nog extra’s bijboeken, zoals excursies. Goed om te weten: de reizen zijn bij uitstek geschikt voor senioren, maar niet speciaal voor alleengaanden.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven