Menu Zoek

Reizen met alleengaande leeftijdsgenoten

Reizen_met_alleengaande_leeftijdsgenotenHebt u een eenpersoonshuishouden maar wilt u liever niet alleen op vakantie? Boek via deze websites een groepsvakantie geschikt voor alleengaanden.

Soms is het fijn om er even tussenuit te gaan. Reizen is leuk, maar kan een drempel zijn voor wie alleen is. Gelukkig zijn er genoeg organisaties die groepsreizen organiseren speciaal voor mensen die zich alleen willen opgeven. Zo kunt u toch op vakantie met een gezellige groep mensen. Ook scheelt het veel uitzoeken. De reisorganisaties regelen alles voor u! Op websites heten deze reizen vaak single-reizen. Hierdoor lijkt het of ze gericht zijn op het ontmoeten van een nieuwe partner. Maar dat is niet het doel. Het gaat er vooral om dat u een gezellige tijd hebt en nieuwe vrienden maakt.

Estivant heeft voor verschillende leeftijdsgroepen single-reizen. Ook voor 50-plussers. Zo kunt u mensen ontmoeten die veel dezelfde dingen hebben meegemaakt als u. Dat maakt het makkelijk om contact te leggen. De plekken zijn allemaal binnen Europa. Kies uit vakanties naar Oostenrijk, Italië, Spanje en Griekenland. Ze duren tussen de 8 en 15 dagen.

Voor de leeftijdsgroep 45-70 jaar heeft Crusj drie verschillende groepsreizen. U kunt kiezen uit reizen naar Curaçao, Zakynthos of Sardinië. Ze duren rond de 8 à 9 dagen. De groepen bestaan uit ongeveer 25 mensen. De organisatoren willen ervoor zorgen dat u met gelijkgestemden op vakantie gaat. Daarom verwachten ze minimaal een HBO(+) werk- en/of denkniveau van de deelnemers. Reizigers hoeven dat bij inschrijving overigens niet te bewijzen.

Bent u op zoek naar een vakantie ver van huis? De ANWB biedt vliegreizen aan naar de verste oorden. Speciaal voor avontuurlijke singles die het leuk vinden om met een groep weg te gaan. De reisduur verschilt van 8 tot 25 dagen. U kunt kiezen uit reizen in Europa, Azië, Amerika, Caribisch gebied of zelfs Oceanië. Goed om te weten: de reizen zijn niet leeftijdsgebonden. Ze zijn dus geschikt voor de senior die nog op en top fit is. Bij elke reis staat hoeveel deelnemers van welke leeftijdsgroep en geslacht de reis op dat moment al geboekt hebben.

Voor senioren die niet een heel vol programma willen tijdens hun vakantie, heeft Veenstra aangepaste groepsreizen. De bus, het programma en de hotels zijn rolstoel- en rollatorvriendelijk. Ook zorgen de organisatoren ervoor dat er geen lange stukken gelopen hoeven te worden. Tijdens het boeken van de reis kunt u nog extra’s bijboeken, zoals excursies. Goed om te weten: de reizen zijn bij uitstek geschikt voor senioren, maar niet speciaal voor alleengaanden.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.