U bent hier: Home Tips & Uitleg Apparaat Artikel
Dit artikel is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 1 september 2022.

Films en series kijken via internet

Artikel

Kabeltelevisie wordt steeds vaker verruild voor online tv-kijken. Films, series en documentaires kunt u via verschillende abonneediensten kijken.

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,4 / 5 (28 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 4 mrt 2022

Netflix

Via Netflix kijkt u onbeperkt films en series uit binnen- en buitenland. Duizenden zijn er te vinden. Van films als De Marathon tot detectives als Midsomer Murders. Netflix maakt zelf ook series. Die zijn nergens anders te zien. Kijk Netflix op de computer via de website of via de app op de tablet of smartphone. Kijken kan ook op televisie, bijvoorbeeld via het apparaat Chromecast van Google. De eerste maand is Netflix gratis, daarna kost het 7,99 euro per maand (prijs februari 2022).

Pathé Thuis

Met Pathé Thuis kijkt u vanaf uw eigen bank films die onlangs in de bioscoop te zien waren. Een film huren kan vanaf 2,99 euro. Nieuwere films kosten meer, meestal 4,99. Dat is een stuk goedkoper dan de bioscoop en u hoeft er de deur niet voor uit. Bekijk de films via de website of via de app op de smartphone of tablet. De dienst is ook beschikbaar op smart-tv's van onder meer Sony en Samsung. De betaling gaat via de creditcard, iDEAL, PayPal of via een tegoed dat u koopt op de site.

Videoland Unlimited

Ook bij Videoland Unlimited kijkt u onbeperkt films en series voor een vast bedrag per maand. De films zijn tamelijk recent, al zitten er geen titels tussen die in de bioscoop draaien. Bekijk de films en series op de computer via de website of op de smartphone en tablet via de app. Videoland Unlimited kost 4,99 euro per maand (prijs februari 2022). Een abonnement zonder reclames kost 8,99. U kunt het de eerste 14 dagen gratis uitproberen.

NLziet

Lekker vertrouwd tv-series, documentaires en programma's van de Nederlandse tv kijken? Dat kan bij NLziet. NLziet geeft toegang tot de programma's van de NPO, RTL, SBS, Net 5 en Veronica. Er zijn vooral programma's te zien die tot een jaar geleden op tv zijn geweest. Kijk NLziet via de website of via de app. Het is de eerste maand gratis en daarna kost het 7,95 euro per maand (prijs februari 2022).

Picl

Filmhuizen uit heel Nederland bieden via Picl arthouse films en documentaires aan die bij hen draaien. Bij de aankoop van een film kiest u een filmhuis waar u zogenaamd 'heen gaat'. De betaling gaat dan naar het filmhuis van uw keuze. Een film kijken bij Picl kost tussen de 4,99 en 8,50 euro. Bekijk films via een browser op de computer, tablet of smartphone. 

NPO Start

Aflevering gemist van Ik Vertrek, Keuringsdienst van Waarde of een ander programma van de publieke omroep? Kijk deze terug op NPO Start. Hier staan eerder uitgezonden programma's van NPO 1, 2 en 3. Dit kan gratis. Afleveringen zijn tot een week na de uitzending te zien en ze bevatten reclames. Voor 2,85 euro per maand zijn er geen reclames, kijkt u eerdere seizoenen terug en zijn afleveringen langer te bekijken. De dienst heet dan NPO Plus. Let op: de programma's van de NPO zitten ook in het pakket van NLziet.

YouTube Films

Met YouTube Films kunt u Nederlandse en internationale speelfilms huren. Prijzen lopen op vanaf 2,99 euro per film. U huurt de film voor een maand. Maar als u aan een film begint, moet u die binnen 48 uur afkijken. Een film kopen kan ook, dat kost al snel 10 euro. Betalen kan via Google Pay met Paypal, creditcard of een bankpas met Mastercard of Visa. Voorwaarde is dat u een Google-account hebt, want u moet ingelogd zijn om aankopen te doen. Een YouTube-film kijken kan via computer, tablet, smartphone en Smart TV.

Disney+

Met Disney+ kijkt u voor 8,99 euro per maand onbeperkt documentaires, films, series en cartoons. Zonder reclame. Het aanbod is groot: van Toy Story, Marvel, Pixar, Star Wars, documentaires van National Geographic tot Disney-films, zoals Belle en het Beest. Ook bevat de streamingdienst zogenoemde 'Disney Originals', films en series die u alleen op Disney+ kunt zien en gebaseerd zijn op klassieke Disney-films. 

HBO Max

HBO Max is de online tv-dienst van het Amerikaanse televisienetwerk HBO. De zender maakt al jaren prijswinnende films en series, zoals de serie Game of Thrones. Warner Bros en CNN hebben zich aangesloten bij HBO, waardoor kijkers toegang krijgen tot bijvoorbeeld de serie Friends, de Batman-films en de tekenfilms van Cartoon Network. Per 8 maart 2022 is de dienst in Nederland beschikbaar via internet. Bij abonneren vóór 31 maart kost HBO Max 2,99 euro per maand.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven