SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Via internet films en series kijken

Films en series kijken kan ook via internet

De ouderwetse kabeltelevisie wordt steeds vaker verruild voor één van de vele andere manieren van tv-kijken. Films, series en documentaires kijkt u nu op ieder gewenst moment. Via de tablet, pc of televisie. In Nederland zijn er verschillende legale tv-diensten. Een overzicht.

Het begon allemaal in Amerika met dvd's die per post naar klanten werden gestuurd. Nu bekijkt u via Netflix onbeperkt Nederlandse film en series, maar vooral Amerikaanse producties. Duizenden zijn er te vinden. Denk aan films als De Marathon. Of die heerlijke detectives zoals Midsomer Murders, Luther, A Touch of Frost en Murder She Wrote. Netflix maakt zelf ook series. Die zijn nergens anders te zien. Kijk Netflix op de computer via de website of via de app op de tablet of smartphone. Via een omweg zijn de programma's ook op de televisie te bekijken, bijvoorbeeld via het apparaatje Chromecast van Google. De eerste maand Netflix is gratis, daarna kost het 7,99 euro per maand.

Lekker snacken, grote bekers frisdrank en fluisterende mensen… de bioscoop heeft zo zijn charme. Maar thuis is het ook goed toeven. Met Pathé Thuis kijkt u op uw eigen bank films die onlangs in de bioscoop te zien waren! Haal de popcorn dus maar in huis. Een film huren kan vanaf 2,99 euro. Een stuk goedkoper dan de bioscoop en u hoeft er de deur niet voor uit. Bekijk de films via de website of via de app op de smartphone of tablet. De dienst is ook beschikbaar op smart-tv's van onder meer Sony en Samsung. De betaling gaat via de creditcard, iDEAL, PayPal of via een tegoed dat u koopt op de site.

Ga er maar lekker voor zitten. Want bij Videoland Unlimited kijkt u onbeperkt films en series voor een vast bedrag per maand. De films zijn tamelijk recent, al zitten er geen titels bij die in de bioscoop draaien. Het aanbod van Videoland Unlimited is kleiner dan dat van Netflix, maar wel nieuwer. Er zijn ook cabaretvoorstellingen te vinden van bijvoorbeeld Youp van 't Hek, Herman Finkers en Hans Teeuwen. Bekijk de programma's op de computer via de website of op de smartphone en tablet via de app. Videoland Unlimited is met een abonnementsprijs van 10 euro per maand, de duurste dienst die wij bespreken. U kunt het de eerste maand gratis uitproberen.

Lekker vertrouwd tv-series, documentaires en programma's van de Nederlandse tv kijken? Dat kan bij NLziet. NLziet geeft toegang tot de programma's van de Publieke Omroepen en RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6, Net 5 en Veronica. Het is eigenlijk een soort Uitzending Gemist. Er zijn  vooral programma's te kijken die tot een jaar geleden op tv zijn geweest. Het aanbod van NLziet is daardoor heel anders dan dat van Netflix of
Videoland Unlimited; veel meer Nederlandse programma's en veel minder buitenlandse films en series. Kijk NLziet via de website of via een app. Het is de eerste maand gratis en daarna kost het 7,99 euro per maand.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.