Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 september 2022

Films en series kijken via internet

Films en series kijken kan ook via internet

Kabeltelevisie wordt steeds vaker verruild voor online tv-kijken. Films, series en documentaires kunt u via verschillende abonneediensten kijken.

Via Netflix kijkt u onbeperkt films en series uit binnen- en buitenland. Duizenden zijn er te vinden. Van films als De Marathon tot detectives als Midsomer Murders. Netflix maakt zelf ook series. Die zijn nergens anders te zien. Kijk Netflix op de computer via de website of via de app op de tablet of smartphone. Kijken kan ook op televisie, bijvoorbeeld via het apparaat Chromecast van Google. De eerste maand is Netflix gratis, daarna kost het 7,99 euro per maand (prijs februari 2022).

Met Pathé Thuis kijkt u vanaf uw eigen bank films die onlangs in de bioscoop te zien waren. Een film huren kan vanaf 2,99 euro. Nieuwere films kosten meer, meestal 4,99. Dat is een stuk goedkoper dan de bioscoop en u hoeft er de deur niet voor uit. Bekijk de films via de website of via de app op de smartphone of tablet. De dienst is ook beschikbaar op smart-tv's van onder meer Sony en Samsung. De betaling gaat via de creditcard, iDEAL, PayPal of via een tegoed dat u koopt op de site.

Ook bij Videoland Unlimited kijkt u onbeperkt films en series voor een vast bedrag per maand. De films zijn tamelijk recent, al zitten er geen titels tussen die in de bioscoop draaien. Bekijk de films en series op de computer via de website of op de smartphone en tablet via de app. Videoland Unlimited kost 4,99 euro per maand (prijs februari 2022). Een abonnement zonder reclames kost 8,99. U kunt het de eerste 14 dagen gratis uitproberen.

Lekker vertrouwd tv-series, documentaires en programma's van de Nederlandse tv kijken? Dat kan bij NLziet. NLziet geeft toegang tot de programma's van de NPO, RTL, SBS, Net 5 en Veronica. Er zijn vooral programma's te zien die tot een jaar geleden op tv zijn geweest. Kijk NLziet via de website of via de app. Het is de eerste maand gratis en daarna kost het 7,95 euro per maand (prijs februari 2022).

Filmhuizen uit heel Nederland bieden via Picl arthouse films en documentaires aan die bij hen draaien. Bij de aankoop van een film kiest u een filmhuis waar u zogenaamd 'heen gaat'. De betaling gaat dan naar het filmhuis van uw keuze. Een film kijken bij Picl kost tussen de 4,99 en 8,50 euro. Bekijk films via een browser op de computer, tablet of smartphone.

Aflevering gemist van Ik Vertrek, Keuringsdienst van Waarde of een ander programma van de publieke omroep? Kijk deze terug op NPO Start. Hier staan eerder uitgezonden programma's van NPO 1, 2 en 3. Dit kan gratis. Afleveringen zijn tot een week na de uitzending te zien en ze bevatten reclames. Voor 2,85 euro per maand zijn er geen reclames, kijkt u eerdere seizoenen terug en zijn afleveringen langer te bekijken. De dienst heet dan NPO Plus. Let op: de programma's van de NPO zitten ook in het pakket van NLziet.

Met YouTube Films kunt u Nederlandse en internationale speelfilms huren. Prijzen lopen op vanaf 2,99 euro per film. U huurt de film voor een maand. Maar als u aan een film begint, moet u die binnen 48 uur afkijken. Een film kopen kan ook, dat kost al snel 10 euro. Betalen kan via Google Pay met Paypal, creditcard of een bankpas met Mastercard of Visa. Voorwaarde is dat u een Google-account hebt, want u moet ingelogd zijn om aankopen te doen. Een YouTube-film kijken kan via computer, tablet, smartphone en Smart TV.

Met Disney+ kijkt u voor 8,99 euro per maand onbeperkt documentaires, films, series en cartoons. Zonder reclame. Het aanbod is groot: van Toy Story, Marvel, Pixar, Star Wars, documentaires van National Geographic tot Disney-films, zoals Belle en het Beest. Ook bevat de streamingdienst zogenoemde 'Disney Originals', films en series die u alleen op Disney+ kunt zien en gebaseerd zijn op klassieke Disney-films.

HBO Max is de online tv-dienst van het Amerikaanse televisienetwerk HBO. De zender maakt al jaren prijswinnende films en series, zoals de serie Game of Thrones. Warner Bros en CNN hebben zich aangesloten bij HBO, waardoor kijkers toegang krijgen tot bijvoorbeeld de serie Friends, de Batman-films en de tekenfilms van Cartoon Network. Per 8 maart 2022 is de dienst in Nederland beschikbaar via internet. Bij abonneren vóór 31 maart kost HBO Max 2,99 euro per maand.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.