U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Sociale media Artikel

WhatsAppen met bedrijven of organisaties

Artikel

Veel bedrijven en organisaties hebben een klantenservice via WhatsApp. Maar hoe neemt u daar contact mee op? En hoe meldt u zich aan voor serviceberichten?

Niveau:
Gemiddeld
Waardering:
0,0 / 5 (0 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 24 jan 2023

Service via WhatsApp

De berichten-app WhatsApp wordt steeds vaker zakelijk gebruikt. Bedrijven hebben bijvoorbeeld een medewerker die via WhatsApp vragen van klanten beantwoordt. Of ze sturen berichten met nieuwtjes of mededelingen naar mensen die zich daarvoor aanmelden. Hoe gaat dit in zijn werk?

Contactpersoon toevoegen aan WhatsApp

Beide manieren van contact onderhouden, hebben dezelfde basis: voeg eerst het telefoonnummer toe aan uw contactpersonen, anders kunt u meestal geen berichten van het bedrijf ontvangen. Een contact toevoegen kan via WhatsApp zelf. Geef het contact een duidelijke naam, zoals de naam van het betreffende bedrijf. Via de app is het dan mogelijk om een vraag te stellen of u aan te melden voor een verzendlijst.

Aanmelden voor verzendlijst

Om uzelf aan te melden voor een verzendlijst, moet u een tekstbericht versturen naar het betreffende nummer. Meestal geven bedrijven daar zelf instructies voor. Het komt neer op een bericht met de naam van het bedrijf of de dienst en het woord AAN om aan te melden, en UIT om u af te melden.

Bericht sturen naar klantenservice

Chatten met de klantenservice van een bedrijf werkt net als met andere berichten. U maakt een nieuw bericht aan richting de ingevoerde contactpersoon. Daarin stelt u een vraag. Heb er wel erg in dat er mensen aan de andere kant van 'de lijn' zitten. Het is dus belangrijk om beleefd te zijn en de situatie goed uit te leggen. Houd verder uw klantnummer bij de hand als u appt over een dienst, of een bestelnummer als het gaat om een online bestelling.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven